Az elmúlt harminc évben nem volt példa arra, hogy egy frakcióvezető ne gratulálna egy időközi választáson megválasztott képviselőnek. Koncz Zsófia, a szerencsi időközi választás nyertese hétfőn tette le esküjét, de a Jobbikból senki sem gratulált neki.

Koncz Zsófia hétfőn tette le a képviselői esküjét. A szerencsi időközi választás győztesének a Jobbik frakcióját leszámítva mindegyik képviselőcsoport gratulált. 

A borsodi időközi parlamenti választáson mandátumot szerzett Koncz Zsófia fideszes képviselő fogadja Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (b) gratulációját eskütétele után az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 2-án. Mellettük Kocsis Máté, a Fidesz (b) és Simicskó István, a KDNP (j2) frakcióvezetője, valamint Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (k)Forrás: MTI/Kovács Tamás

Nacsa Lőrinc, a KDNP képviselője közösségi oldalán azt írta, Jakab Péter akkora bunkó, hogy ma felrúgta azt a 30 éves szokást, hogy egy új képviselőnek a frakcióvezetők gratulálnak. Ő (és egyébként senki a Jobbikból) ezt nem tette meg, amikor Koncz Zsófia pár perce letette az esküt. Emberként is megbukott Jakab Péter!