Egy férfi, még tavasszal, rátámadt egy kalauzra, miután az leszállította a jegy nélkül utazó, részeg utast a vonatról. A Szerencsi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat ellene.

Május 5-én este a tiszalúci vasútállomáson, részegen szállt fel egy férfi a Szerencs felé közlekedő vonatra. A kalauz látta rajta, hogy ivott, ezért nem adott jelzést a vonatnak az indulásra. A peronról

felszólította a férfit, hogy adja át a jegyét. A férfi közölte, hogy nincs jegye, mert most szabadult a börtönből.

Miután utólag sem vett jegyet, mondván, hogy nincs nála pénz, a kalauz arra kérte, hogy mutassa meg az igazolványát vagy az azt iratot, amely igazolja, hogy börtönből szabadult. Mivel a férfi ezt nem tette meg, a kalauz többször felszólította, hogy szálljon le a vonatról, amelynek végül eleget tett.

Amikor a jegyvizsgáló a peronról jelzést akart adni a mozdonyvezetőnek, a férfi hirtelen odafordult hozzá és ököllel állon vágta, majd tárgár szavakkal szidta, és arcon köpte.

A kalauz könnyebben sérült meg. Az ügyészség a többszörös visszaeső férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását javasolta azzal, hogy feltételesen se engedjék szabadlábra.