Megint letartóztatják a Dózsa György úti gázolót

M. Richárd, M. Richárd tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, M. Richárd tárgyalás, 2019.09.19.
Vágólapra másolva!
M. Richárd 2015-ben megvert egy biciklist, majd két évvel később halálos balesetet okozott a Dózsa György úton. Első fokon a bíróság nem jogerősen 4 év fogházbüntetésre ítélte és végleg eltiltotta a vezetéstől. Nem maradt rács mögött. Azóta többször megszegte a szabályokat, újra volán mögé ült, és kábítószerezett is. Szilveszterkor kapták el. A másodfokú bíróság ma elrendelte a letartóztatását. Ügyvédje fellebbez.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Főügyészség bűnismétlés, valamint szökés és elrejtőzés miatt javasolta a Dózsa György úti gázoló letartóztatását.

Az indítvány alapján a másodfokú bíróság ma elrendelte M. Richárd letartóztatását.

A végzés nem végleges, mert az ügyészség és a védelem is fellebbezett - írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

M. Richárd Fotó: Polyák Attila - Origo

M. Richárd 2015-ben a társával együtt megvert egy biciklist, mert az ráütött az autójára, miután leszorították az útról.

Később, 2017-ben a férfi jogosítvány nélkül, a megengedett sebesség többszörösével, nagyjából 140 km/h sebességgel hajtott a Dózsa György úton kokainnal a szervezetében. A Kassák Lajos utca kereszteződésénél egy Citroën szabálytalanul elé kanyarodott és összeütköztek. A Citroën nekiment egy közeli trolimegállónak.

A balesetben többen megsérültek, a Citroën sofőrje súlyosan, két utasa pedig belehalt a sérüléseibe.

A baleset a Dózsa György út és Kassák Lajos utca kereszteződésében történt 2017. május 15-én Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Sokáig rács mögött ült, de a betegsége és a rá váró műtét miatt

2019 elején megszüntették M. Richárd letartóztatását.

A nyomkövetőt is levették a lábáról. Bár bűnügyi felügyelet alatt állt, de Budapest és Pest megye területén szabadon, korlátozás nélkül mozoghatott.

A bíróság 2020. szeptember 30-án

4 év fogházbüntetésre ítélte M. Richárdot, és végleg eltiltotta a vezetéstől.

A férfi és a védője fellebbezett az ítélet ellen, ezért az ügy másodfokon folytatódik.

A nem jogerős ítélet után, amelyben a vezetéstől is eltiltották, októberben ismét autóba ült. A Váci utcán hajtott egy német rendszámú luxus Mercedesszel, amikor a rendőrök igazoltatták.

Decemberben egy konditeremben edzett a barátaival, ami a koronavírus miatti intézkedések miatt nem lehetett volna nyitva. Összesen heten voltak bent. Akkor védelmi intézkedés megszegése miatt tettek feljelentést a rendőrök M. Richárd ellen.

Később, december 18-án ismét elrendelték a férfi bűnügyi felügyeletét, de ez sem akadályozta meg abban, hogy drogozzon.

A gyanú szerint szilveszterkor több féle kábítószert is fogyasztott. A hatóságok kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki. Ezután kezdeményezték az ügyészek az újabb letartóztatását.