Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Embercsempészet miatt tartóztattak le három budapesti férfit

Vágólapra másolva!
A Bajai és a Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés miatt két ügyben javasolta három budapesti férfi letartóztatását, amiért január 5-én és 6-án taxival és teherautóval felvettek 11, illetve 40 migránst a szerb-magyar határnál és megpróbálták Nyugat-Európába vinni őket. A kecskeméti, illetve a bajai bíróság elrendelte a letartóztatásukat. A döntés nem végleges, a férfiak és ügyvédeik fellebbeztek ellene.
Vágólapra másolva!

A bajai ügyben

egy budapesti testvérpár január 5-én reggel, egy taxival és egy másik autóval 11 szír migránst akart Ausztriába vinni,

de Csátalja mellett ki kellett szállniuk.

Egy polgárőr hívta a rendőröket és beszámolt nekik az autókból kiszálló migránsokról. A rendőrök Bátmonostoron és Baján mindkét sofőrt elfogták.

A kecskeméti ügyben a rendőrök január 6-án hajnalban az 5-ös számú főúton, Kecskemét közelében megállítottak egy teherautót, amelyet egy budapesti férfi vezetett. A teherautó rakterében 40, magukat szírnek valló migránst találtak, akiket a sofőr pénzért cserébe Nyugat-Európába akart vinni. Emellett a férfi még részegen is vezetett.

A bajai és a kecskeméti rendőrök őrizetbe vették a férfiakat.

A Baján elfogott testvérpárt embercsempészés, a Kecskemét közelében elfogott férfit embercsempészés és a részeg vezetés miatt is kihallgatták. A rendőrök a csempészek letartóztatását is javasolták az ügyészeknek.

A Bajai és a Kecskeméti Járási Ügyészség indítványozta a férfiak letartóztatását, mert úgy látják, fennáll náluk a szökés, elrejtőzködés veszélye, emellett a tanúk befolyásolása, és a bizonyítékok megsemmisítése sem zárható ki náluk. A Kecskeméten elfogott csempész esetében pedig a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A testvérpár ügyében a Bajai Járásbíróság nyomozási bírója a bizonyítás veszélyeztetése miatt elrendelte a letartóztatást január 7-én, ami nem végleges,

mert az ügyész a szökés, elrejtőzés veszélyének megállapításáért, míg a két férfi és ügyvédeik szabadlábra helyezésért fellebbeztek.

A Kecskeméti Járásbíróság bírója pedig az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a harmadik férfi letartóztatását. A végzés ebben az esetben sem végleges,

mert a férfi és ügyvédje fellebbezett - írja az Ügyészség oldala.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről