A héten ítélet születhet a csolnoki pulóveres gyilkosság ügyében

sziréna, rendőrség
Vágólapra másolva!
Elsőfokon 10 és fél év börtönt kapott az a büntetett előéletű férfi, aki 2018 őszén egy pulóver miatt szúrta mellkason a kollégáját, majd bedrogozva volán mögé ült. Az ítélet ellen fellebbeztek, ezért a férfi a másodfokú ítéletére vár, amelyet várhatóan csütörtökön hoznak meg Győrben. 
Vágólapra másolva!

Egy férfi munka közben észrevette, hogy kollégája

az ő engedélye nélkül felvette márkás pulóverét, amelyet 38 ezer forintért vásárolt.

Mondta neki, hogy használtan már nem kell neki a pulóver, fizesse ki, mire a kolléga elnézést kért tőle, és megígérte, hogy a neten utánanéz, hogy lehet-e még rendelni azt a fajta pulóvert.

Ahogy írtuk,

a támadó 3 nappal később kocsival elment a főnökéhez, hogy felvegye a fizetését, aki egy csolnoki kocsmában volt az ismerőseivel, köztük azzal a férfival, aki elvette a pulóverét.

A férfi átvette a heti fizetését, a 40 ezer forintot egy borítékban, majd félrehívta a kollégáját, és rákérdezett a pénzre.

Amikor a férfi közölte,

hogy nem fog fizetni, a férfi ököllel arcon vágta.

A kollégája térdre rogyott. A kocsmában lévők közül tizenketten próbálták megvédeni. Nekiestek a támadónak, aki kinyitotta a zsebkését, és hadonászni kezdett vele a többiek előtt. A tömegnek időközben a kollégája az élére állt. A támadó körülbelül 30-40 métert hátrált, miközben azzal fenyegette ismerősét, hogy megkéseli, aki azt felelte;

A támadó mellkason szúrta a 28 éves férfit, aki azonnal összeesett.

Az áldozat a helyszínen meghalt.

A gyilkos autóval elmenekült, de nem sokkal ezután megjelent a rendőrőrsön, hogy feljelentést tegyen a borítékban kapott fizetésének eltűnése miatt, és azért, mert délután többen rátámadtak.

A rendőrök orvosi vizsgálatra vitték, ahol őrizetbe vették, mert megtudták, hogy valakit leszúrt.

A férfi fizetése és a zsebkése egyébként nem került elő, ezeket valaki eltette.

A rendőrök azt is megállapították, hogy a késelő vezetés előtt drogozott.

Forrás: Police.hu

Az elsőfokon eljáró bíróság a férfit

emberölés, kábítószer birtoklása, és bódult állapotban való vezetés miatt tíz és fél börtönbüntetésre, 1 év vezetéstől eltiltásra, és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte,

azzal, hogy a büntetése kétharmadának letöltése után kerülhet feltételes szabadságra. Emellett elrendelte annak a két évnek a letöltését is, amelyet korábban a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság szabott ki rá.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és ügyvédje elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért, „egyéb" jogi minősítés megállapításáért fellebbezett.

Az ügyben várhatóan csütörtökön hoznak jogerős ítéletet a Győri Ítélőtáblán.