Megerőszakoltak és meggyilkoltak egy idős asszonyt Borsodban

Vágólapra másolva!
Egy testvérpár bestiális kegyetlenséggel megerőszakolt és meggyilkolt egy 94 éves asszonyt egy borsodi faluban, majd kirabolták és elmenekültek.
Vágólapra másolva!

A 94 éves asszony egyedül élt a faluban, rendszeresen tartotta a kapcsolatot a családjával, a helyiek mind ismerték, a 90. születésnapját faluszinten ünnepelték meg 4 éve.

November 26-án az unokája tett bejelentést, mert

a ház egyik szobájában találta meg az asszonyt pucéran.

A berendezési tárgyak fel voltak forgatva. A rendőrség azonnal nagy erőkkel kezdett dolgozni az ügyön.

Forrás: Police.hu

Ahogy szűkítették a kört, a látókörükbe került egy helyi testvérpár, akik már korábban is követtek el erőszakos bűncselekményeket.

Az ötvenes éveikben járó férfiak rossz anyagi helyzetben voltak, és kifejezetten gátlástalannak ismerték őket.

Az 51 éves B. Gábort 2 órán belül elfogták, az 55 éves testvérét, B. Gézát pedig másnap. Először mindent tagadtak, sőt, egy helybeli ismerősükre akarták terelni a gyanút, később azonban ezt az állításukat visszavonták.

Kiderült, hogy aznap részegek voltak, és azért törtek be az asszonyhoz, hogy pénzt szerezzenek. B. Géza tudta, hogy a konyhaablakot nem lehet bezárni, ezért ott hatoltak be, emellett azt is tudta, hogy az asszony pénzt tart otthon.

Ezek után fojtogatták, megverték és megerőszakolták az asszonyt, majd a rendőrség eddigi információi szerint 100 ezer forinttal elmenekültek a házból.

Forrás: Police.hu

A boncolás során kiderült, hogy az asszonyt fojtogatták, több lágyrészen zúzódást találtak, valamint több bordája is eltört, valószínűleg akkor, amikor a támadói leszorították.

Az is kiderült, hogy megerőszakolták.

A szakértői vélemény szerint az asszony még élhetett, amikor a támadói elmenekültek, halálát zsírembólia okozhatta, valamint közrejátszhatott a nyitott ablakon beáramló hideg miatti kihűlés is. Biztosat azonban majd csak a szövettani vizsgálat után jelenthetnek ki a hatóságok.

Mindkét férfi ellen halált okozó testi sértés miatt indítottak eljárást, a bíróság november 28-án elrendelte a letartóztatásukat – írja a Police.hu.