Lélegeztetőgépen lévő nőt támadott meg a kórházban a koronavírusos kínai késelő

Budapest, kórház, szurkálás, VI. kerület, Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelye
Vágólapra másolva!
Sebészollóval támadt egy gépi lélegeztetésre szoruló betegre egy kínai férfi a Honvédkórház Covid-osztályán szombaton. Az öntudatlan beteget az arcán és a mellkasán sebesítette meg, majd menekülés közben az egyik biztonsági őrt is megszurkálta. Mivel a kínai férfi még mindig fertőzött, egyelőre a kórházban tartják rendőri felügyelet mellett.
Vágólapra másolva!

A Bors azt írja, hogy a magyarul egyáltalán nem beszélő 37 éves férfi őrjöngeni kezdett a Honvédkórház folyosóján, majd találomra odament egy asszonyhoz, akit fojtogatni kezdett, de a nő még el tudta hárítani a támadást. Segítségért kiáltott, amire a nővérek és a biztonsági személyzet tagjai is felfigyeltek. Az osztályon pillanatokon belül kitört a pánik.

A kínai férfi továbbszaladt, és berontott az egyik kórterembe, ahol

sebészollóval összeszurkált egy gépi lélegeztetésre szoruló 54 éves nőt. Az arcát és a mellkasát szúrta meg, majd amikor az asszony vérezni kezdett, elmenekült.

Mivel a kínai férfi és a nő korábban sosem találkozott, kizárható, hogy korábban bármilyen konfliktus lett volna közöttük - tette hozzá a lap.

Forrás: Origo

Egyenesen az osztály bejáratáig menekült, ahol

egy biztonsági őr állta az útját. Őt is megsebesítette, kiszökött az udvarra, ahol a rendőrök elkapták és megbilincselték.

A kínai férfit átszállították a fővárosi Nyírő Gyula Kórházba, ugyanis ott adott a lehetőség a pszichiátriai megfigyelésre. Mivel a férfi koronavírus-fertőzött, egyelőre nem vihetik a bíróságra. A kihallgatása is online zajlik egy tolmács segítségével. Addig biztosan a kórházban kell maradnia, amíg meg nem gyógyul.

A férfit védekezésképtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének bűntettével gyanúsítják, de várható, hogy az eljárás során a további közfeladatot ellátó személyek, illetve civilek megtámadásáért is felelősségre vonják - írja a Bors.