Megint illegális tüntetést szervezett a vírustagadó álorvos Budapesten

Oltásellenes tüntetés a Hősök terén
koronavírus korona vírus covid covid-19 járvány fertőzés oltás védőoltás
Vágólapra másolva!
Hiába erősödik a járvány harmadik hulláma, hiába rekordmagas a napi új fertőzöttek száma, a vírustagadók szombatra újabb illegális tüntetést hirdettek a Hősök terére. A jogellenesen gyülekező Gődény Györgyéket igazoltatták a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Két nappal a március 15-ei törvénytelen megmozdulásukat követően Gődény György közösségi oldalán megint utcára hívta a vírustagadókat. Indoklása szerint erre azért van szükség, mert "egyre nyomasztóbb és diktatórikusabb a helyzet" a világban.

Mint ismert, tavaly november óta a vírus miatt általános gyülekezési tilalom van érvényben, ami többek között azt jelenti, hogy nem lehet demonstrációkat tartani. Pénteki közleményében erre hívta fel a figyelmet a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Mint írták, a gyűléseken részt vevők százötvenezer forintig, ismételt elkövetés esetén kétszázezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújthatók, ha pedig szabálysértési eljárás indul, a pénzbírság akár ötszázezer forint is lehet.

Ez sem szegte a kedvét a vírustagadóknak, akik közül pár tucatnyian az Andrássy úton keresztül megindultak a Hősök tere fele. Ekkor a rendőrség feltartóztatta őket: a sorfallal körülzárt tüntetőket egyesével kezdték el igazoltatni.

Rendőrök igazoltatják a jogellenesen gyülekező vírustagadókat egy korábbi gyűlésen Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mint a budapesti rendőrség honlapján olvasható, az Andrássy úton, a Hősök tere közelében jogellenesen csoportosulókkal, valamint a maszkviselésre vonatkozó szabályokat megszegőkkel szemben megkezdték az intézkedést.

A budapesti rendőrök egy másik vírustagadó-csoport tagjaival szemben is intézkedek. "A BRFK 13 órakor a Lövölde térnél kezdett intézkedést a gyűlésen résztvevőkkel szemben, akik közül többen a maszkviselésre vonatkozó szabályokat is megszegték" - írták.

Gődényék súlyos büntetésre számíthatnak, hiszen a március 15-ei megmozdulás négy szervezőjére négy és fél millió forintos közigazgatási bírságot szabott ki a rendőrség. Mint ismert, Gődény György a járvány kezdete óta relativizálni próbálja a járvány súlyosságát, amit bevallottan azért tesz, hogy a nemrég bejegyzett pártjának támogatókat szerezzen.