Varga Judit: A jogállamiság fogalma önkényes politikai eszköz

VARGA, Judit, Varga Judit,
Vágólapra másolva!
A baloldal által bálvánnyá tett jogállamiság fogalma önkényes politikai eszköz, amellyel elkerülik az érdemi vitát, és az ellenfél érveit meg sem hallgatják - hívta fel rá a figyelmet az igazságügyi miniszter a Magyar Nemzet szombati számában megjelent írásában.
Vágólapra másolva!

Varga Judit Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet a "Még egy mondat a jogállamiságról" című írására, hangsúlyozva, hogy ha az uniós kondicionalitás rendeletet egy ügyvédnek kellene alkalmaznia, nagy gondban lenne, valószínűleg el sem vállalná a megbízást.

- fogalmazott a tárcavezető, mindezt ahhoz hasonlítva, mintha a büntető törvénykönyv csupán abból az egyetlen egy tételmondatból állna, miszerint "jó embernek kell lenni".

- tette fel a kérdést Varga Judit.

A miniszter írásában kihangsúlyozta,

"nem engedhetjük, hogy a jogbiztonságot súlyosan sértő uniós jogszabály hatályban maradjon, ezért ahogy tavaly megígértük, Lengyelországgal együtt az Unió Bírósága előtt támadtuk meg a kondicionalitási rendeletet".

Kiemelte, a "költségvetési kondicionalitási rendelet nemcsak összességében, hanem konkrét elemeiben is sérti a jogbiztonság elvét, azt, hogy egy jogszabály alkalmazása előre látható, egyértelmű és kiszámítható legyen.

- hívta fel rá a figyelmet Varga Judit.

Az igazságügyi miniszternek a jogállamisággal kapcsolatos Facebook-bejegyzése alább tekinthető meg: