Nyugdíjasokra utazott egy rablóbanda Dunaföldváron

Vágólapra másolva!
Több idős, egyedül élő asszonyra is az otthonában támadt rá egy négyfős bűnbanda a pénzéért. A Szegedi Ítélőtábla súlyosbította az egyik bűnöző büntetését.
Vágólapra másolva!

Egy férfi, az ügy elsőrendű vádlottja 2018 áprilisában, egy ismeretlenül maradt társával a saját otthonában támadt rá egy 88 éves asszonyra.

A földre rántotta, megszorította a nyakát, befogta a száját és közben a társával együtt pénzt követelt tőle.

Az asszonynak sikerült segítségértt kiabálni. A rablók elmenekültek a helyszínről. Kiszemelt áldozatuknak 8 napon belül gyógyuló sérülései lettek.

A férfi javaslatára a banda tagjai, összesen négyen, 2018 nyarán megegyeztek abban, hogy a férfi otthona közelében egyedül élő nyugdíjasoktól fognak pénzt szerezni,

akár erőszakkal és gyilkos fenyegetésekkel is.

A rablásokhoz maszkokat és kesztyűket használtak. A megszerzett pénzt a férfi szétosztotta a társai között, akik közül ketten még gyerekek voltak.

Forrás: Szegedi Ítélőtábla

Összesen hat rablást követtek el együtt. Ezek közül a másik férfi, az ügy negyedrendű vádlottja csak egyet hagyott ki.

A kirabolt asszonyok mind 70 évnél idősebbek voltak és magányosan éltek. A banda mindig az éjszakai órákban támadott.

Egy áldozatot életveszélyesen megvertek, míg egy másiknak 8 napon túlgyógyuló sérülései lettek. A legnagyobb összeg, amit a rablással szereztek 800 ezer forint volt.

A Kecskeméti Törvényszék első fokon tavaly januárban rablás és magánlaksértés miatt ítélte el a banda tagjait. Az elsőrendű vádlott ötletgazdát 13 és fél évnyi fegyházbüntetésre, a másik felnőttet, a negyedrendű vádlott pedig 8 év börtönre.

A két gyerek bandatag közül az egyiküket 5 és félévnyi, a másikat 4 és félévnyi fiatalkorúak börtönére ítélte a bíró.

A döntés ellen az ügyészség a negyedrendű vádlott büntetésének súlyosbításáért fellebbezett. Ezen kívül mindkét férfi enyhítésért nyújtott be fellebbezés.

Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla megalapozottnak tartotta az ügyészég fellebbezését, ezért a negyedrendű vádlott büntetését 8 év fegyházbüntetésre súlyosbította a börtönbüntetésről.

Az ítélet jogerős – írja közleményében a Szegedi Ítélőtábla.