Megadja Gábor: A DK-s képviselő halála a pártja lelkén szárad

Vágólapra másolva!
Penz András azért halt meg, mert komolyan vette saját pártjának oltásellenes propagandáját - jelentette ki az Origónak Megadja Gábor, a Századvég vezető elemzője, a Kontra főszerkesztője, hozzátéve, hogy a DK-s képviselő halála a pártja lelkén szárad. Az eszmetörténész úgy látja, hogy a baloldali pártok és a hozzájuk köthető média a történtek után "elkezdte életbe léptetni az új múltat". 
Vágólapra másolva!

Hétfőn a Fidesz közleményben reagált a baloldali pártelnökök facebookos videójára, emlékeztetve, hogy Penz András DK-s önkormányzati képviselő a baloldali pártok felelőtlen kampányának lett áldozata. Mint ismert, a politikus azután halt meg, hogy pártja kommunikációját követve visszautasította a kínai vakcinát.

Penz András

A nagyobbik kormánypárt álláspontja szerint hiába próbálnak meg mást mutatni Gyurcsány Ferencék, kifejezetten árulkodó, hogy a baloldali pártok jelenleg is aláírásokat gyűjtenek a kínai Sinopharm és az orosz Szputnyik V ellen. A történtek kapcsán Megadja Gábort kérdeztük Penz András ügyéről és a baloldal hozzáállásáról a vakcinához.

Elhitte a propagandát, ezért halt meg

"Egy ember azért halt meg, mert komolyan vette saját pártjának az oltásellenes propagandáját" - mondta az eszmetörténész. "Felfoghatatlan, hogy miért volt szükség erre a tragédiára.

- szögezte le.

A Századvég vezető elemzője úgy látja, hogy a baloldalon elkezdett életbe lépni az új múlt. "Gyurcsányék Pravdája, a 444 már el is kezdte népszerűsíteni a megváltozott múltat, amelynek értelmében most már inkább mindig is az oltás mellett foglaltak állást a balos-liberális-kisnyilas összefogás alakulatai" - jellemezte Gyurcsány Ferencék legújabb kommunikációs fordulatát.

Megadja Gábor Forrás: Origo

Véleménye szerint ugyanakkor ez látványosan nem igaz, "akadnak még kisebb súrlódások a régi múlttal", hiszen jelenleg is tart az aláírásgyűjtés a keleti vakcinák ellen. "De azért van az Új Múlt 2000 Kft., hogy ezeket elsimítsa! A cég nagy erőkkel dolgozik az ügyön" - fogalmazott ironikusan.

"Brüsszelre az idők végezetéig várhatnánk"

Megadja Gábor nyilatkozatában kitért a kudarcos brüsszeli vakcinabeszerzésre is. "Ha a kormány nem lép önállóan, most megnézhetnénk magunkat. Brüsszelre az idők végezetéig várhatnánk. Sokadszorra is kiderül, hogy az olyan praktikus feladványok megoldásában, mint a vakcinák beszerzése és szétosztása, a Központi Felvilágosult Ész csődöt mond, hiszen mégsem a transznemű bébifókák külön rötyihez való jogáról kell kiáltványt megfogalmazni" - mondta az uniós elit teljesítményéről.

Az eszmetörténész úgy látja, Brüsszel menthetetlenül a fájdalmasan ostoba szimbolikus politizálás helyszíne lett, ahol kitalált kisebbségek jogsérelmeire keresnek megoldásokat, melyek kimerülnek a szintén ostoba és egyre abszurdabb deklarációkban.

- mondta.

Megadja Gábor: "Brüsszel menthetetlenül a fájdalmasan ostoba szimbolikus politizálás helyszíne lett" Forrás: Anadolu Agency/Dursun Aydemir

Végül arra hívta fel a baloldal figyelmét, hogy lassan "a távoli új múlton is el kell kezdeni dolgozni". "A Gyurcsány vezette ellenzék és felületeik később azt fogják hangoztatni, hogy a járvány végét Brüsszelnek köszönhetjük, és Orbánék nem tettek semmit, csak diktatúrát vezettek be, amit idejekorán megszűntettek, hogy újra bevezethessék" - vázolta, mivel állhatnak elő Gyurcsányék a közeljövőben.

Megadja Gábor a főszerkesztője a tavaly novemberben indult Kontrának, a vele készített interjúnkat a itt tudja elolvasni.