Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Viperával támadt a buszsofőrre egy oroszlányi férfi

Vágólapra másolva!
Egy oroszlányi férfi úgy akart számon kérni egy buszsofőrt, hogy rátámadt egy viperával, de a sofőrnek sikerült elhárítani az ütést. A támadó ezek után összetörte a busz a egyik ablakát.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly novemberben az oroszlányi buszmegállóban álló menetrendszerinti busz vezetőjének az oldalablakához ment azért, hogy egy korábbi közlekedési helyzet miatt számon kérje. A sofőr észrevette, hogy a férfi közeledik felé, ezért lehúzta az ülése melletti ablakot és megkérdezte tőle, hogy miben segíthet.

A férfi azonban nem válaszolt a kérdésre, hanem egy viperával felé ütött, de a sofőr a kezével hárította az ütést, majd ráfogott a vipera felső részére, ami az ülése mellé esett.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Ezek után a sofőr felhúzta az ablakot, de a szitkozódó férfi a vipera nála maradt részével ráütött az üvegre ami betört.

A támadásban a buszsofőr nem sérült meg, de buszban csaknem 100 ezer forintos kár lett.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és rongálás miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbüntetésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről