Itt a legújabb magyarázkodás a hazugságspirálban vergődő Karácsony Gergelytől

Karácsony Gergely Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere
Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere
Vágólapra másolva!
Újra magyarázkodni kezdett Karácsony Gergely nem létező nyelvtudása miatt. Egy propagandainterjúban most arról beszélt, gyermekkori diszlexiája miatt neki máshogy kell idegen nyelven tanulnia. Ezzel azonban csak a már jól ismert taktikához fordult a főpolgármester, arra játszik, hogy megsajnálják, és ezzel szimpátiát vált ki. Kérdés azonban, hogy még hisznek-e az emberek a hazugságspirálba keveredett politikusnak. Minden bizonnyal nem. Arra pedig végképp nincs magyarázat, hogy miért állította a Facebookon, hogy középfokú nyelvvizsgája van, holott később kiderült, hogy nincs.
Vágólapra másolva!

A baloldali főpolgármester egy interjúban hozta fel az újabb kifogását azzal kapcsolatban, hogy miért nem tud angolul.

- nyilatkozta Karácsony Gergely az egyik baloldali újságnak.

Az elmúlt hetekben, miután kiderült, hogy Karácsony Gergely nem tud angolul, újabb és újabb kifogásokkal és hazugságokkal állt elő. Először azt állította, hogy középfokú nyelvvizsgája van, de kiderült, hogy ez nem igaz.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezután azt mondta, hogy tökéletesen ért és olvas angolul, de hamar kiderült, hogy ez sem igaz, hiszen egy egyszerű újságírói kérdést sem értett meg. Ez okozott is néhány kínos másodpercet Budapest főpolgármestere számára, amíg lefordították neki a kérdést.

De emellett még egy új kifejezést is kitalált arra, hogy egy szót sem beszél angolul:

hiperpasszív nyelvtudás.

A diszlexia tehát már a sokadik magyarázat hiányos nyelvtudására. Ráadásul, ahogy az interjúban elmondja, gyerekkorában nem állapították meg nála, hogy diszlexiája lenne, azt csak a húszas éveiben mondta neki az angoltanára, hogy lehet, hogy diszlexiás volt.

Az, hogy Karácsony Gergely állítólagos gyerekkori nehézségeire hivatkozik, csak egy újabb jele a már jól ismert taktikájának. Erről Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője írt közösségi oldalán. A politológus szerint Karácsony ettől azt remélheti, hogy

majd megsajnálják, és ezáltal szimpátiát vált ki.

Kérdés azonban, hogy az elmúlt hetekben hazugságspirálba keveredett politikusnak hisznek-e még a választók.

Deák Dániel azt is megjegyezte, hogy Karácsony állítása szerint egyébként csak gyerekkorában volt diszlexiája, amit kinőtt, tehát ez továbbra sem magyarázat arra, hogy a 46 éves politikus az elmúlt évtizedekben miért nem fejlesztette ezeket a képességeit, miért menekül az egyik hazugságból a másikba.