Elmenekült Karácsony Gergely, amikor a nyelvvizsgájáról kérdeztük - videó

Vágólapra másolva!
Válaszadás helyett inkább (ismét) elmenekült Karácsony Gergely, amikor az Origo riportere állítólagos nyelvvizsgájáról kérdezte szerdán. A baloldali főpolgármester és kampánya az elmúlt hetekben teljesen összeomlott, amit jól mutat: kollégánknak arra az egyszerű kérdésére sem tudott segítség nélkül válaszolni, hogy mit vár a magyar labdarúgó-válogatottól az EB-n. Hiszen olyan zavarban van, hogy nem tudta gyorsan eldönteni, mi a jó válasz, és mi nem az. Gyurcsány Ferenc jelöltjének vesszőfutása tovább tart, és nyelvtudásának hiánya miatt egyre kellemetlenebb helyzetekbe, egyre kínosabb hazugságspirálba keveredik. 
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester szerda délelőtt közös sajtótájékoztatót tartott Budapesten, aminek során vicces utcatáblákat avattak.

Nyelvvizsgájáról kérdeztük, elmenekült

Riporterünk, Körmendi Gábor az eseményen több kérdést is feltett a főpolgármesternek, így többek között a középfokú angol nyelvvizsgájával kapcsolatos álláspontjára is kíváncsi volt. Mint ismert, a májusi Economist-interjút követően kiderült, nem tud angolul, és a nemzetközi találkozóin rendre tolmács segítségét veszi igénybe.

Karácsony ennek ellenére azt kezdte el bizonygatni, hogy ismeri a nyelvet. Május 10-i Facebook-bejegyzésében konkrétan azt írta, hogy évekkel korábban középfokú nyelvvizsgát szerzett angolból. Csakhogy gyorsan kiderült, ez nem igaz, és csupán egy lektorátusi igazolása van angolból. Ez pedig messze nem feleltethető meg az államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványnak. A baloldali főpolgármester azóta sem adott magyarázatot a hazugságára, és ez most sem jött össze: miután munkatársunk rákérdezett nála a témára,

az addig még - igaz, szerencsétlenkedve - válaszolgató Karácsony Gergely hátat fordított, és válaszadás helyett inkább Baranyival kezdett el beszélgetni, elmenekült a számára kellemetlen kérdés elől.

Ahogy több cikkben is foglalkoztunk vele, a baloldali főpolgármester kampánya gyakorlatilag az első pillanatban szétesett azzal, hogy kiderült: politikai vezetőként nem tud megszólalni angolul, így nemzetközi körben képtelen képviselni az általa vezetett várost.

Az elmúlt hetekben nemcsak a kampánya, hanem maga Karácsony is összeomlott, elég csak arra gondolni, hogy az újságírók elől menekülve áthajtott a piroson, vagy amikor a baloldal dunaújvárosi sajtótájékoztatóján látványosan megzavarodott, és a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc feddően rákrákogott.

Zavarodottsága most is megmutatkozott: amikor az Origo riportere arról kérdezte, hogy mit vár a magyar labdarúgó-válogatottól a pár nap múlva kezdődő Európa-bajnokságon, Baranyi Krisztinához fordult, aki súgott neki valamit, majd azt válaszolta, amit szövetségese mondott neki.

Bár nem volt nehéz kérdés, Karácsony Gergely mégsem tudott önállóan válaszolni. Megfigyelhető, hogy a kérdések alatt a politikus végig nagyon zavarban volt, és csak motyogni tudott.

Úgy néz ki, a főpolgármester vesszőfutása még jó ideig el fog tartani.