Karácsony azt állította, van nyelvvizsgája, de még köszönni sem tudott angolul

KARÁCSONY Gergely főpolgármester nyilatkozik sajtótájékoztató SZELLEMI TEVÉKENYSÉG Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY
Budapest, 2019. november 6. Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Karmelita kolostor előtt 2019. november 6-án, miután a miniszterelnök meghívására részt vett a kormány ülésén. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely egy baloldali agytröszt konferenciáján szólalt fel pénteken. A baloldali főpolgármesterrel készült beszélgetés előre fel volt véve, de ennek ellenére sem sikerült angolul megszólalnia, sőt, még köszönni sem sikerült a moderátornak. Karácsony ismét bebizonyította, hogy egy szót sem tud angolul, tehát nyelvvizsgája sem lehet. 
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely egy baloldali agytröszt által szervezett konferencián szólalt fel pénteken délután. A konferencia témája az volt, hogy a nagyvárosok milyen progresszív válaszokat adtak a koronavírus-válságra, és hogyan kezelik napjaink kihívásait.

Karácsony még köszönni sem tudott angolul

A konferencia felvett beszélgetéseket tartalmazott, nem élőben volt, csupán leadták a videókat. Karácsony a bemutatását követően még válaszolni sem tudott a moderátornak,

sem angol, sem magyar nyelven, csak intett a kezével a beszélgetés vezetőjének.

A baloldali főpolgármester még köszönni sem tudott angolul, rögtön magyarul kezdett beszélni az angol nyelvű panelbeszélgetésen. Karácsonyt a szervezők lehalkították, és ezt követően egy angol nyelvű tolmács fordította le a magyar szövegét.

Karácsony Gergely még köszönni sem tudott angolul egy nemzetközi konferencián Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Mint arról korábban beszámoltunk, Karácsony nyelvtudásának hiánya hetek óta meghatározza a közbeszédet. Májusban, az Economistnak adott interjúját követően kiderült, hogy nem tud angolul, illetve a nemzetközi sajtószereplésein és megbeszélésein tolmácsot használ. Mivel a magas pozícióra törő politikusnak kifejezetten kellemetlen a téma, ezért többször is megpróbálta megmagyarázni a nyilvánosság előtt, miért nem beszél a magyaron kívül más nyelven.

Erre több kísérletet is tett, de mind közül a legfontosabb az az állítása volt, hogy középfokú nyelvvizsgával rendelkezik.

Május 10-ei magyarázkodó Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy évekkel korábban középfokú nyelvvizsgát szerzett angolból. Csakhogy pillanatokon belül kiderült, állításával ellentétben sosem volt államilag elismert nyelvvizsgája - legalábbis a sajtó egy része erről cikkezett.

Folyamatos hazugságspirál

Karácsony nem adta fel - a hazugságspirál természetrajzához hozzátartozik, hogy a hazudozó egyre mélyebbre zuhan benne -, és megint mentegetni kezdte magát. A hét elején egy közösségi médiás posztjában úgy fogalmazott, hogy "a nyelvvizsgám után kutató lakájsajtónak pedig hadd segítsek egy dátummal: 2000. május 29."

Magyarán a főpolgármester a fenti időpontot jelölte meg, mint azt a napot, amikor letette a nyelvvizsgát. Csakhogy az Origo információi szerint

A KÖZZÉTETT DÁTUM A LEKTORÁTUSI NYELVVIZSGÁJÁNAK AZ IDŐPONTJA, AZAZ KARÁCSONY ISMÉT HAZUDOTT.

Arról pedig többször is cikkeztünk, hogy a lektorátusi nyelvvizsga nem feleltethető meg az államilag elismert nyelvvizsgának, ugyanis az az alapfoknak felel meg. Többször kiderült egyébként, hogy a baloldali főpolgármester egy egyszerű mondatot sem ért meg angolul.

A mostani konferencián való szereplése is világosan megmutatta, hogy

Karácsony nem tud egy szót sem angolul, tehát nyelvvizsgája sem lehet.