Magyarország
ÉLŐ
Svájc

Vasrúddal verte meg a főnökét egy ajkai férfi, mert kirúgták a cégtől

Vágólapra másolva!
Egy Ajkán dolgozó férfi egy vasrúddal kis híján halálra verte a főnökét amiatt, mert az felmondott neki. Később a vezető helyettesét is megverte, majd a vasrudat beleállította egy autó szélvédőjébe.
Vágólapra másolva!

A vád szerint a férfival több probléma is volt a munkahelyén, ezért döntött úgy a cégvezető, hogy megválik tőle. Behívta az irodába, ahol a helyettese is bent volt már és felmondott neki. A férfi felugrott a székből és azt mondta a főnökének, hogy

Majd kiment az irodából és az udvaron fel-alá sétált.

A vezető és a helyettese perceken keresztül figyelte a volt beosztottat, majd a főnök úgy döntött, megpróbál beszélni vele, hátha attól lenyugszik. A férfi ellenségesen reagált. Azt mondta, hogy ne menjenek közelebb hozzá,

a raktár fala mellől pedig felkapott egy 5 kilós, 131 centiméter hosszú vasrudat, amit ütésre emelve megindult a vezető felé.

A cégvezető próbálta megállítani, de ez nem tartotta vissza a férfit, aki azt kiabálta:

Ezután a rúddal a vezető felé ütött.

A cégvezető megpróbált kitérni az ütés elől. A kezével védekezett, de a cső így is eltalálta a fején, amitől elájult.

A férfi az ütés lendületétől átesett a főnökén, a csövet pedig kiejtette a kezéből. A vezető helyettese megpróbálta lefogni, de sikerült kibújni a szorításából, őt is többször ököllel fejen vágni. A helyettes ettől elesett, a férfi folytatta a verését. Miután befejezte, megfogta a rudat és beleállította egy parkoló autó szélvédőjébe.

Forrás: Ügyészség.hu

A cégvezetőnek 8 napon túl gyógyuló fejsérülése lett, a helyettes viszont könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet. Ugyanakkor, a szakértők szerint, védekezés nélkül akár halálos sérülést is szerezhettek volna. Az ügyészség emberölés és súlyos testi sértés kísérlete, valamint rongálás miatt emelt vádat a 35 éves férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről