Nyolc évig halmozta udvarán a szemetet egy albertirsai férfi, mert nem akart szemétdíjat fizetni - képek

Vágólapra másolva!
Nem volt hajlandó szemétdíjat fizetni, ezért udvarán tárolta összegyűlt hulladékát az a 22 éves albertirsai férfi, aki ellen a ceglédi nyomozók most fejezték be a nyomozást - írta honlapján a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Az ügy még tavaly decemberben indult, akkor jelentette fel valaki a férfit, egy albertirsai házhoz tartozó üres telken ugyanis hegyekben állt a szemét.

Amikor a rendőrök kimentek, azt látták, hogy a területen kiszuperált hűtőszekrények, elektronikai termékek, babakocsi, építési törmelék, bútorok, háztartási hulladék, gumiabroncsok hevertek helyenként 1-1,5 méteres magasságban.

Forrás: police.hu

A tulajdonos beismerte, kb.

8 éve hordja hulladékát a telekre, amihez senkinek semmi köze.

Az eljárás során kirendelt igazságügyi környezetvédelmi szakértő megállapította a talaj és a talajvíz veszélyeztetését, azt a szemét között található tárgyak a csurgalékvízen keresztül szennyezhették, de kitért egyes eszközök ózonkárosító hatására is és

a felhalmozott anyagok között veszélyes hulladéknak minősülőt is talált.

A 22 éves férfi ellen a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság , az ügy az ügyészség előtt van.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu