Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Rétvári Bence: Nem szabad egyetlen lépést sem megengedni az antiszemitizmus felé

Vágólapra másolva!
Nem szabad egyetlen lépést sem megengedni az antiszemitizmus és az erőszak felé - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Vácon.
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője a Vác és a Dunakanyar zsidósága deportálásának 80. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen arról beszélt, hogy korábban úgy gondolták, az antiszemitizmus és a háború a múlthoz tartozik, és soha nem tér vissza. Hozzátette, az elmúlt években szembesülni kellett azzal, hogy új antiszemitizmus alakult ki Európában, amely az illegális migrációval érkezett. 

Rétvári Bence sajtótájékoztató, RétváriBence, sajtótájékoztató, RétváriBencesajtótájékoztató
Fotó: Polyák Attila - Origo

Felhívta a figyelmet arra: 

a második világháború óta az elmúlt évben nőtt a legnagyobb mértékben az antiszemita támadások sora, 

hozzáfűzve, Németországban naponta átlagosan öt ilyen bűncselekményt követnek el. Rétvári Bence azt mondta, hogy több nemzetközi kutatás szerint Magyarország és Olaszország a legbiztonságosabb hely Európában a zsidóság számára. Ez azért is van így, mert a magyar kormány minden idegen- és magyargyűlölettel szemben zéró toleranciát hirdetett - jelentette ki. A háborúról szólva hangsúlyozta: az első fegyvert nem szabad odavinni, mert utána érkezik a többi. Úgy vélekedett: az elmúlt évtizedekben Közép-Európában és sok generáció alatt Nyugat-Európában talán túl kényelmessé és túl egyszerűvé vált az élet, ezért a sokadik generáció már elveszítette a veszélyérzetét és a józan gondolkodását. 

Európának vissza kellene nyernie természetes veszélyérzetét, és akkor vissza tudná szorítani az antiszemita és a háborúpárti hangokat, hogy újra béke és biztonság legyen Európában

 - hangoztatta Rétvári Bence.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről