Újabb együttműködést kötött az Országos Onkológiai Intézet

pajzsmirgy ultrahang
A pontos diagnózist segíti az ultrahang vizsgálat. A képalkotó eljárások között az izotópos módszerek mellett az ultrahang (UH) a legelterjedtebb. Segítségével a pajzsmirigy felépítésére (göbös jellegére), a gyulladás fennállására, daganatok jelenlétére lehet következtetni.
Vágólapra másolva!
Újabb együttműködést kötött az Országos Onkológiai Intézet, ezúttal egy orosz partnerintézménnyel küzdenek a daganatos megbetegedések prevenciója, diagnosztizálása és kezelése területén. A kétoldalú megállapodás részeként a partnerség a kutatásban és az oktatásban is jelen lesz.
Vágólapra másolva!

A július közepén aláírt megállapodás értelmében a felek, vagy az Országos Onkológiai Intézet és a moszkvai Nemzeti Orvosi Kutatási Radiológiai Központ között információ- és tapasztalatcserére kerül sor a daganatos betegségek prevenciója, diagnosztizálása és kezelése területén, valamint

lehetőség nyílik közös munkára a kutatásban és az oktatásban.

Mindkét intézet tagja a 2019-ben, huszonegy ország részvételével és a magyar kormány támogatásával megalakult Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémiának (CEEAO). Az akadémia Kásler Miklós EMMI miniszter vezetésével jött létre, és

célja egy regionális összefogás előmozdítása és harmonizálása a daganatos megbetegedések elleni küzdelemben,

amely lefedi a megelőzést, az onkológiai ellátást, a kutatást és az oktatást.

A megállapodást az orosz fél részéről Andrej Kaprin, az NMRRC főigazgatója írta alá, a magyar fél részéről pedig Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa.