Meg kell állítani Gyurcsány Ferencet: így döntené a baloldal megint romba az ország gazdaságát

GYURCSÁNY Ferenc beszél évértékelő beszéd Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2020. február 9. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 16. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Fidesz tegnaptól, vagyis szeptember elsejétől petíciót indított Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! címmel. A párt ezzel arra akarja emlékeztetni az embereket, hogy akik most hatalomra próbálnának kerülni, ugyanazok az emberek, mint akik a 2002 és 2010 közötti időszakban tönkretették Magyarországot. A baloldal hiába próbálja meg elterelni az emberek figyelmét az előválasztási cirkusszal, a valóság az, hogy a háttérben már mindent eldöntöttek: Karácsony Gergely lesz a miniszterelnök-jelöltjük. Gyurcsány számára ő a legideálisabb jelölt: ő a leggyengébb, a legirányíthatóbb. Így Karácsonnyal a Gyurcsány-Bajnai-korszak és annak megszorításokra és adóemelésekre épülő gazdaságpolitikája jönne vissza.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely az ideális báb Gyurcsány Ferenc számára

Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely kapcsolata 2004-ben kezdődött, ekkortól volt ugyanis Karácsony a bukott miniszterelnök politikai tanácsadója a Miniszterelnöki Hivatalon belül, vagyis már majdnem 20 éve szolgálja hűen Gyurcsányt Budapest főpolgármestere.

Forrás: Origo

Karácsony egyszerre dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban, valamint a Mediánnál, a baloldali kormány működési mechanizmusát pedig remekül bemutatja, hogy ebben az időszakban a Medián a legtöbb megbízást éppenséggel a MeH-től kapta.

Gyurcsány Ferenc a háttérben máig irányítja Karácsony Gergelyt, a Városházát is elárasztotta az embereivel, valójában Budapestet is a bukott miniszterelnök vezeti.

Karácsony kénytelen volt öt főpolgármester-helyettest kinevezni, közöttük is Gyurcsány emberei voltak többségben. Gy. Németh Erzsébet, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesek, Draskovics Tibor, volt igazságügyi miniszter, Katona Tamás, volt PM-államtitkár és Kolber István, korábbi tárca nélküli miniszter - csak pár olyan név, akik gyorsan pozíciót kaptak, és régóta a DK elnökének támogatói.

Gyurcsány Ferenc már korábban belátta, hogy túl átlátszó lenne, ha felesége, Gyurcsányné lenne a közös jelölt. Így került képbe Karácsony Gergely, aki régóta hű embere, és még sosem ment szembe Gyurcsány akaratával, mindig megtette, amit tőle kértek.

Karácsony nem is hoz jóváhagyás nélkül semmilyen döntést a fővárosban, tökéletes báb.

Érdemes visszaemlékezni az elmúlt időszak egyik legkínosabb jelenetére is, amely hűen tükrözi a Gyurcsány és Karácsony közötti kapcsolatot. Május 18-án az összbaloldal sajtótájékoztatót tartott, ahol az egyik újságíró a doktorijával és az egyetemi állásával kapcsolatos kérdéseket tett fel a főpolgármesternek. Erre Karácsony láthatóan idegesen és frusztráltan csak annyit volt képes válaszolni, hogy "szégyellje" magát az újságíró, hogy ilyeneket mer kérdezni.

A helyzet kezdett kínossá válni, hiszen Karácsony elkezdett volna vitatkozni a helyszínen lévő tudósítóval, de annyira zavarban volt, hogy még a legegyszerűbb kérdésekre sem tudott válaszolni. Gyurcsány ekkor érezte, hogy közbe kell lépni, és hangos krákogással jelezte Karácsonynak, hogy azonnal fejezze be a vitázást, a főpolgármester pedig így is tett.

Karácsony nem beszél nyelveken, könnyen zavarba hozható, folyamatosan hazugságokba menekül, még sosem fejezett be semmit az életében, mindent félbehagyott. Egyvalamihez viszont remekül ért: Gyurcsány Ferenc kívánságait maradéktalanul ki tudja szolgálni; aki pedig úgy irányítja őt, ahogyan akarja.

A baloldal ismét adókat emelne és kiárusítaná az országot

Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője az Origónak adott interjúja során arról beszélt, hogy a most induló aláírásgyűjtéssel "a kormánypártok, egyfajta országmentés keretében, felhívják a választók figyelmét arra a súlyos gazdasági és politikai veszélyre, ami a Gyurcsány-Karácsony tandem esetleges hatalomra kerülésével realizálódhat".

A neves alkotmányjogász szerint a közelgő választásokon nem kevesebb forog kockán, mint a 2010 óta elért gazdasági, politikai és társadalmi eredmények.

A hazai és nemzetközi baloldali média gátlástalan hangulatkeltésével szemben a magyar gazdaság rendre az elemzői várakozásokon felül teljesített a koronavírust megelőző években" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az előrelépés az adójogi és a gazdasági jogi környezet változásaira is igaz.

A baloldal céljai pedig tisztán látszanak, ráadásul Petschnig Mária Zita baloldali közgazdász az ATV adásában el is szólta magát a tervekkel kapcsolatban, amikor azt mondta, hogy baloldali győzelem esetén "nagyon-nagyon erős megszorításokat kellene eszközölni a magyar gazdaságban". Petschnig korábban Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon tanácsadójaként is dolgozott, vagyis nagyon fontos ember a baloldalon, főleg gazdasági kérdésekben.

Az ő tevékenysége is hozzásegítette a Gyurcsány-Bajnai-kormányt ahhoz, hogy valósággal kizsigerelje a magyar családokat. 2006 júniusában, három hónappal a kiszivárgott őszödi beszéd után, Gyurcsány többek között bejelentette, hogy 30 százalékkal emelkedik a háztartási gáz, és 10-14 százalékkal a villamos energia ára, 15-ről 20 százalékra emelkedik az áfa, 4-ről 6 százalékra emelkedik a munkavállalók által fizetendő egészségbiztosítási járulék, valamint hogy be kívánja vezetni a házipénztári adót, míg a korábban megígért adócsökkentési programot elhalasztják.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Mindez hidegzuhany volt a magyarok számára, és sokként érte a társadalmat. Ennek ellenére a megszorításoknak közel sem lett vége 2006 nyarán, annak hatásai több területen is megfigyelhetőek voltak. Az egészségügyben több ezer orvos és ápoló hagyta el a pályát, sok esetben az országot is. A Gyurcsány-kormány folyamatosan elhanyagolta az egészségügyi intézményeket, drasztikusan romlott a kórházak és a rendelők állapota is.

A családokat is súlyosan érintette ez a korszak, mivel Gyurcsány Ferenc eltörölte a családi adókedvezményt az 1 és 2 gyerekes családok esetében, a háromgyerekesekét 60 százalékkal, nevetséges mértékűre csökkentették, majd még az egyévnyi gyest is elvették. Azonban még itt sem álltak meg, visszavonták a támogatott forinthiteleket, ezzel devizacsapdába kergették a magyar családokat.

Gyurcsány alatt a közoktatás is a csőd szélére jutott. A baloldal 2 év alatt (2007-2008) több mint 14 000 tanárt tett utcára, és több mint 100 iskolát zárt be. További 748 iskolát szüntettek meg, azokat beolvasztották más intézményekbe, ezzel 1000 településen szűnt meg a helyi iskola. Az egyetemeken bevezették a tandíjat, amelyet 2008-ban egy népszavazásnak köszönhetően sikerült eltörölni.

Mindemellett Gyurcsány megszorításainak következtében 5,9 százalékról 11,3 százalékra nőtt a munkanélküliek aránya.

A 2008-as gazdasági válság alatt Magyarország csődközelbe került Gyurcsány botrányos gazdaságpolitikai intézkedései miatt. A helyzet kezelésére a Gyurcsány-kormány egy gigahitelről állapodott meg a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), amelynek feltétele az volt, hogy a kormány 300 milliárd forintos költségcsökkentést hajtson végre, vagyis újabb durva megszorításokat vezessen be.

Gyurcsány 2008 októberében teljesítette is az IMF kérését: a közszféra béreinek befagyasztását jelentette be, és a 13. havi bért is visszavonták. Már ekkor csökkentették a 13. havi nyugdíj értékhatárát (80 ezer forintban) és a jogosultak körét. Azonban a folyamatos megszorítások miatt Gyurcsány 2009-ben megbukott, helyére pedig Bajnai Gordon érkezett.

Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Kovács Tamás

Bajnai a költségvetési kiadásokat 2009-ben 350–400, 2010-ben pedig 900 milliárd forinttal csökkentette. Viszonyításképpen: ez a 2008-as költségvetés 10 százalékát jelentette. A Bajnai-csomag az élet minden területére hatással volt, de kifejezetten rosszul érintette a nyugdíjasokat, hiszen előrehozták a nyugdíjkorhatár emelését, a 2009-es és 2010-es nyugdíjkorrekciót visszavonták, valamint megszüntették a 13. havi nyugdíjat.

Petíciót indít a Fidesz Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! címmel

Szeptember 1-től elrajtolt a Fidesz Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! aláírásgyűjtési akciója, amellyel éppen erre a több szempontból is tragikus 2002 és 2010 közötti korszakra kívánják emlékeztetni az embereket. Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Kossuth Rádió műsorában elmondta, hogy "akik hatalomra akarnak kerülni, ugyanazok, mint "akik 2002 és 2010 között tönkretették az országot".

A kormánypártok standjai szeptember elsejétől, azaz holnaptól országszerte kint lesznek a forgalmas helyszíneken, az aktivistáikkal minden választókerületben lehet majd találkozni. A petíció aláírására október 23-ig van lehetőség, amit a Fidesz "a gyurcsányi rendőrterror 15. évfordulójához" igazított.