Kiadós mennyiségű eső közelít

ősz, eső, esernyő, időjárás, hideg, város, járókelők, kabát, Széll Kálmán tér
Vágólapra másolva!
A délkeleti szél már vasárnap megélénkülhet, ennek ellenére napközben még kellemes őszi idő várható. Hétfő estétől azonban beborul az ég, keddre pedig nagy mennyiségű csapadék érkezik - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Vasárnap: Délre megszűnnek a reggelre képződött ködfoltok, illetve a rétegfelhőzet. Ezután sok napsütésre, kevés fátyolfelhőre számíthatunk. Nem lesz továbbra sem csapadék. A délkeleti szél megélénkülhet. 15-17 fok körül alakul a csúcsérték.

Hétfő: Délelőtt változóan felhős lesz az ég, reggel ismét lehetnek ködfoltok. Délután délnyugat, nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de estig csak elszórtan fordulhat elő kisebb eső.

Élénk lesz a délkeleti szél.

Marad a 15 fok körüli maximum.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Kedd: Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és estig többfelé,

több hullámban várható eső, akár kiadós mennyiségben.

Késő estére elhagyja az országot a csapadéktömb. 5 és 12 fok közé esik vissza a hőmérséklet. Élénk lesz a változó irányú szél.

Szerda: Reggel párás, foltokban ködös lesz az idő, napközben változóan felhős időre van kilátás. Csapadék csak néhol alakulhat ki. A délkeleti szél élénk lesz. 12-17 fok valószínű.

Csütörtök: Borongós idő várható szórványosan esővel, záporral. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél élénkül meg. 12-19 fok körüli értékeket mérhetünk délután.