Halálos fenyegetéseket kapnak a kislángi kettős gyilkos rokonai

kislángi kettős gyilkosság
Vágólapra másolva!
Nem merik elhagyni a házukat a kislángi kettős gyilkos rokonai, mert halálos fenyegetéseket kapnak a faluban. Volt, aki azzal ijesztett rájuk, hogy felrobbantja a házukat. Dankó Sándor és felesége a Blikknek mesélt, milyen borzalmakat kell átélniük az egy hete történt gyilkosság óta.
Vágólapra másolva!

Mint azt az Origo is megírta, március 7-én egy nő és egy férfi holttestét találták meg a rendőrök a Fejér megyei Kislángon. A gyilkos egy 26 éves helyi férfi volt, aki előbb

lopni akart egy idős pár füstölőjéből, majd amikor a tulajdonosok ezt meg akarták akadályozni, összeszurkálta őket,

és a holttesteket a vízóraaknában rejtette el.

A Blikk felkereste a férfi rokonait, akiknél évekig nevelkedett. Dankó Sándor (a gyilkos férfi nagybátyja) és felesége azt mesélte a lapnak, hogy

nem mernek az utcára menni, mert az egész falu összeesküdött elleniük. Kiutálták őket.

"Kálmán a testvérem fia, de ő soha nem nevelte, édesanyánknál lakott. Miután a mama meghalt, hozzánk került, de nekünk akkor még fogalmunk sem volt, hogy komoly mentális betegséggel küzd. Ez csak később derült ki.

Nagyon szenvedtünk tőle, de az ember a vérét mégsem teszi az utcára. A gyámügyhöz hiába fordultunk, hogy segítsenek, soha nem tettek semmit. Ami a legborzalmasabb volt, hogy hiába adtunk meg neki mindent, állandóan eljárt lopni. Amikor hazaért valamilyen idegen cuccal, azonnal hívtuk a rendőrséget. A pszichés állapota miatt azonban a nyomozók sem tudtak igazán mit tenni, hazaengedték" - mondta az asszony.

Rendőrségi fotó a kislángi kettős gyilkosság helyszínéről Forrás: police.hu

A pár állítja, ők mindent megtettek, hogy jó útra tereljék a gyilkossá vált férfit.

Reggel felkeltem, kimentem a szobánkból és észrevettem, hogy Kálmán nincs sehol. Az udvarunkon találtam meg, zavartan álldogált, majd elszaladt a garázsba átöltözni. A férjem már akkor hívta a rendőrséget, hogy megint nincs itthon, biztosan valami rosszban sántikál, amikor még nem is tudtunk semmiről. Aztán Kálmán leült a kertbe, jöttek a zsaruk, és rövid tagadás után beismert mindent.

Mi csak nyugalmat szeretnénk, és hogy értsék meg a településen élők, hogy nekünk semmi közünk ahhoz, amit ő tett" - folytatta a nő.

A Dankó házaspár a Magyarországi Nemzeti-Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületéhez fordult segítségért, mert többen is megfenyegették őket. Volt, aki azt mondta nekik, hogy Molotov-koktéllal robbantja fel a házukat, más pedig azt ígérte, hogy megveri őket.

"Természetesen, ahogy mindig, most is kiállunk a fenyegetett család mellett. Az egyesületünk fő célja a béketeremtés, reméljük, most is sikerrel járunk majd" – közölte a lap megkeresésére Száva Vince elnök.