Újabb unokázós csalók ellen emelhetnek vádat. A banda tagjai idős embereket kerestek, hogy becsaphassák, meglophassák őket. Azt hazudták, hogy az idős ember unokája bajban van, és gyorsan pénzre van szüksége. Aztán milliókat próbáltak kicsalni tőlük.

Telefonkönyvet lapozva minimum 150 embert hívott fel naponta D. Henrietta 2018. augusztus 17. és szeptember 29. között.Összesen 38 idős embert vert át az úgynevezett unokázós módszerrel. Pénzért összesen háromszor mentek.

A 37 éves budapesti nő a legtöbbször a hívást fogadók unokájának adta ki magát, és milliókat kért arra hivatkozva, hogy balesetet okozott. A becsapott idősekhez végül csak akkor küldte el társait, amikor meggyőződött róla, hogy milliós összeg üti majd a markukat. Amikor úgy érezte, az idős embernél, akivel beszél, kevés pénz van, azonnal letette a telefont.A személyes találkozót azzal az indokkal kerülte el, hogy kórházba került és nem tudja személyesen elhozni a pénzt, ezért egy barátját küldi el érte. A pénzért így a 32 éves, taxisként dolgozó M. Róbert ment, aki a banda harmadik tagjától, a 39 éves, fővárosi B. Gyulától kapta a címeket.

A rendőrök a banda tagjait 2018. október 1-jén fogták el, napokon belül vádat emelhetnek ellenük.