Minden családhoz eljuttatják az igényelt tűzifát ezekben a hetekben január végéig, a Szociális Tüzelőanyag Programban az állami erdőgazdaságok 206 ezer köbméter tűzifát juttatnak a rászorulóknak - mondta az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Szentpéteri Sándor hozzátette: tavaly nyár végén lezárult a pályázat, ezután már elkezdték kiszállítani az igényelt tűzifát az önkormányzatok és az erdőgazdaságok, 80 százalékát már az ünnepekig eljuttatták a családoknak.  

Egy idős férfi pakolja a Szociális Tüzelőanyag Programban kapott tűzifát (korábbi felvétel, illusztráció).Forrás: MTI/Mészáros János

A program február 15-ig tart, februárra néhány ezer köbméter kiszállítása marad. A megigényelt fa legnagyobb része tölgy, akác vagy bükk, azaz kemény faanyag, a legtöbb igény, mintegy 50 ezer köbméterre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezett, ezt Borsod és Baranya követi - mondta a helyettes államtitkár, aki hozzátette:
A programot már 9 éve hirdeti meg az Agrárminisztérium, ezalatt több mint egymillió köbméter tűzifát sikerült eljuttatni a rászoruló családoknak.Szentpéteri Sándor jelezte, hogy az idén is lesz tűzifa-program. A kormány 5 milliárd forintot biztosított erre a most lezárult pályázatban, abban az ötezernél kevesebb lakosú településeken élők vehettek részt. A háztartásonként biztosított mintegy 3 köbméternyi fa egy átlagos család téli szükségletének közel 70 százalékát biztosítja - mondta az Agrárminisztérium helyettes államtitkára.