Tizenkét évet kapott a túszejtő, késelő törökszentmiklósi férfi

Vágólapra másolva!
Egy törökszentmiklósi férfi összeveszett az élettársával, aki ezek után otthagyta őt. Erre olyan dühös lett, hogy két ismerősét és az unokáját bezárta az otthonába, a gyerekeket lefejezéssel fenyegette, az egyik ismerősét pedig egy késsel leszúrta. A bíróság most jogerősen 12 év börtönbüntetésre ítélte.
Vágólapra másolva!

A férfi tavalyelőtt márciusban az élettársával, közös unokájukkal és két ismerősével egy bérelt autóval elindult, hogy meglátogassák a börtönben ülő fiát.

Útközben sört ivott és összeveszett az asszonnyal, aki emiatt otthagyta őt, amikor visszaértek Törökszentmiklósra.

Amikor a férfi nem találta az élettársát, agresszív lett és üvöltözni kezdett.

Az unokájának azt mondta, hogy levágja a fejét, ha nem kerül elő a nagyanyja, a két ismerősét pedig azzal fenyegette, hogy "ők is kapni fognak".

Végül azt mondta nekik, hogy menjenek be a házába, és mivel tartottak tőle, engedelmeskedtek neki. A férfi bezárta a kaput, majd a bejárati ajtót is, majd a kulcsokat a zsebébe tette. A nappaliban a bárpulthoz lépett, elővett egy 27 centis kést, és jelzésértékűen a pultra tette.

Folyamatosan kiabált az unokájával, azzal fenyegette, hogy hívja fel a nagymamáját és mondja meg neki, hogy legyen otthon 5 percen belül, különben levágja az unoka fejét és megöli a többieket.

A nagymama azonban nem vette fel a telefont a gyereknek, ami miatt a férfi még idegesebb lett, és az ismerősei sem tudták megnyugtatni. Végül mégis úgy tűnt, hogy sikerült, mert a férfi elindult a nappali ajtaja felé, de

hirtelen meggondolta magát, visszalépett, és a késsel a neki háttal ülő ismerősét megszúrta a jobb oldalán.

A kést ezek után a mosogatóba dobta.

Amikor látta, hogy a férfi vérzik, azt mondta neki, hogy menjen orvoshoz, és elengedte őket. A megszúrt férfinak életveszélyes sérülése lett, a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg az életét.

Első fokon a bíróság életveszélyt okozó testi sértés, személyi szabadság megsértése és kiskorú veszélyeztetése miatt tavaly májusban 10 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte,

amiből nem bocsátható feltételes szabadlábra.

Az ítélet ellen az ügyészség, a férfi és a védője is fellebbezett, így másodfokon folytatódott az ügy.

Most a Szegedi Ítélőtábla súlyosbította a férfi büntetését, 12 év börtönbüntetésre ítélte, valamint eltiltotta minden olyan munkától, ahol gyerekekkel kellene foglalkoznia. Az ítélet jogerős – írja közleményében a Szegedi Ítélőtábla.