Sok találgatás kelt szárnyra az elmúlt napokban a lassan időszerűvé váló idei miniszterelnöki évértékelőről, és mostanra hivatalossá vált: a járvány miatt későbbre halasztják a hagyományos értékelő beszédet.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az Origo kérdésére felidézte: a beszéd házigazdája minden évben a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület. Az MPEE ilyenkor összehívja a tagjait erre az alkalomra, hiszen ez egy közösségi esemény is.  Ebben az évben éppen az esemény közösségi jellege miatt azt kérte az Egyesület vezetése, hogy halasszák el a rendezvényt a pandémia utáni időszakra. 

Havasi Bertalan kiemelte:  jelenleg a gazdaság újraindítása a legfontosabb feladat,  ezért a miniszterelnök az ezzel kapcsolatos terveit már ismertette a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján tartott előadásában.

Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2020. február 16-ánForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az aktuális politikai ügyekről, a járvány elleni védekezésről és a gazdaság újraindításáról várhatóan hétfőn is beszél a miniszterelnök az Országgyűlés ülésén, napirend előtt.