Fia játékpisztolyával indult rabolni egy szigetszentmiklósi férfi

játékpisztoly rablás Szigetszentmiklós
Vágólapra másolva!
A fia játékpisztolyával indult rabolni egy szigetszentmiklósi férfi múlt héten. Egy festékboltot és egy csemegeboltot vett célba, és a második helyen sikerrel is járt. A zsákmányból megtankolt, illetve gyógyszert és drogot vett.
Vágólapra másolva!

A nyomozás adatai szerint a férfi február 13-án reggel bement egy szigethalmi festékboltba, fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegette az eladót, és közben az üzlet bevételét követelte tőle - írja az esetről a Police.hu. A sértett azonban úgy megijedt, hogy az üzlet hátsó részébe menekült, támadója pedig pénz nélkül távozott.

A rendőrség közleménye szerint B. Ferenc ezt követően

egy szigetszentmiklósi csemegeboltot vett célba,

ahol ugyanazzal a módszerrel pénzt követelt. Ez alkalommal bevált a fenyegetés, az alkalmazott átadta neki a bevételt, majd a támadó a zsákmányával együtt elmenekült a helyszínről – olvasható a rendőrség közleményében.

Gyógyszert és drogot vett

A Pest megyei nyomozók azonnal az elkövető nyomába eredtek, adatokat és információkat gyűjtöttek, és pár órán belül azonosították is az elkövetőt.

– A szigetszentmiklósi férfi kihallgatása során a gyanúsítás ellen panaszt nem tett, a bűncselekmény elkövetését elismerte. Elmondta a rendőröknek, hogy

fia játékpisztolyát látta meg reggel a kocsijában, innen jött az ötlet,

hogy annak segítségével mindenképpen pénzt kell szereznie. A rabolt összegből elmondása szerint megtankolt, gyógyszert és kábítószert is vásárolt – olvasható a közleményben.

A 26 éves férfivel szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztálya - őrizetbe vétele mellett - fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást.