Kásler Miklós szerint a legnagyobb nehézséget most az emberek elfáradása jelenti

Kásler Miklós (Budapest, 1950. március 1. –) Széchenyi-díjas magyar onkológus, tanszékvezető egyetemi tanár, az orvostudomány kandidátusa, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, 2018-tól az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.
Vágólapra másolva!
„A magyar egészségügyi rendszer nem rendült meg" – ezt mondta az emberi erőforrások minisztere a Spirit FM műsorában. Hozzátette, minden lehetőséget ki kell használni, hogy a következő néhány hétben várható extrém mértékű fertőzés növekedését és annak következményeit megállítsák.
Vágólapra másolva!

Kásler Miklós szerint a koronavírus harmadik hullámában sem rendült meg a magyar egészségügy, hiszen megvannak a kapacitások, és rendkívül elkötelezett szakemberek dolgoznak az egészségügyben. „A legnagyobb nehézséget most az emberek elfáradása jelenti. Ezt csinálják egy éve. Rendkívüli szellemi megterhelés, rendkívüli fizikai megterhelés" – egészítette ki az egészségügy leterheltségére vonatkozó kérdésre adott válaszát a miniszter.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kásler Miklós hangsúlyozta azt is, hogy ahogy az első és a második hullám alatt, most is nagy szükség van a társadalom fegyelmezettségére.

A többség aláírja a szerződést

Az interjúban szóba került az orvosok és szakdolgozók új jogviszonyukat tartalmazó szerződés is, amelynek aláírására március 1-ig volt lehetőség. Kásler Miklós biztosra vette, hogy az érintettek döntő többsége aláírja, és lehetetlennek tartotta korábban, hogy azért tiltakozzanak, hogy a fizetések a két és félszeresére emelkedhessenek. De mindennek ellenére az a meggyőződése, hogy még azok között is lesznek olyanok, akik végül aláírják, akik most nem tették meg. Azt mondja, „olyan propaganda volt ezzel kapcsolatban, hogy egész biztos vagyok benne, hogy néhány embert meg lehet téveszteni."