A baloldali Erzsébetvárosnak 100 milliós szerződése van Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával

Niedermüller Péter
Budapest, 2015. június 5. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, a párt alelnöke az Új Köztársaságért Alapítvány és a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége európai parlamenti képviselőcsoportjának Új munkahelyek az új gazdaságban című konferenciáján a budapesti Mozsár Kávézóban 2015. június 5-én. Jobbról Mellette Niedermüller Péter, a DK alelnöke, európai parlamenti képviselő. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön arra szólította fel Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármestert, hogy haladéktalanul mondja fel az önkormányzat Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötött szerződését, és ne károsítsa tovább a kerület büdzséjét.
Vágólapra másolva!

Bajkai István az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Czeglédy Csaba ügyvédi irodája jelentős megbízásokhoz jutott DK-s önkormányzatoktól,

így a VII. kerületben közel 100 millió forintos megbízási szerződéssel rendelkezik.

A kormánypárti politikus megengedhetetlennek nevezte, hogy egy közpénzekkel gazdálkodó önkormányzat olyan ügyvédi irodát bízzon meg jogi képviseleti munkával, amelynek meghatározó tagja és képviselője, Czeglédy Csaba most több mint 6 milliárd forintos csalás vádjával áll büntetőbíróság előtt.

Szerinte Niedermüller Péter és baloldali vezetőtársai azért bízták meg Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját Erzsébetváros jogi képviseletével, mert így kívánnak neki segíteni, így akarják az ügyvédi irodáját finanszírozni.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere Forrás: MTI/Mohai Balázs

Hangsúlyozta: a Niedermüller Péter vezette önkormányzat jelentős megszorításokat alkalmaz, és kedvezményeket von el a lakosságtól a mostani járványhelyzetben, azonban amikor a "haverokról" van szó vagy a "Gyurcsány család személyes ügyvédjéről", akkor nincs spórolás, hanem csak egy szabály van: "a vörös segély érvényesül, egyik baloldali elvtárs segíti a másikat".

Bajkai István azt sem tartja kizártnak, hogy Czeglédy Csaba bevételei esetleg pártfinanszírozást szolgálnak, hiszen - mint mondta - Czeglédy ügyvédi irodája szoros kapcsolatban áll a Dobrev és a Gyurcsány család által tulajdonolt és irányított Altus Zrt.vel.

Bajkai István emlékeztetett: Czeglédy Csabát 2003-ban a bíróság 1 év négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte gazdasági bűncselekmények, elsősorban adócsalás miatt.

Azonban - tette hozzá - Czeglédy Csaba nem hagyott fel a bűnözői életmóddal, sőt ezt követően teljesedett ki a bűnözői karrierje, hiszen mostani büntetőügyében a vád szerint 22 bűntársával együtt "maffiamódszerekkel" felépített céghálót hozott létre, azért, hogy közpénzeket csaljon el.