Hollik István: Az Európai Unió valahogy gyorsítsa fel a nyugati vakcinák szállítását

Vágólapra másolva!
Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a magyar miniszterelnök által kezdeményezett háromoldalú tárgyalásról, valamint a járványhelyzet alakulásáról.
Vágólapra másolva!

A politikus beszélt arról a találkozóról, ami Orbán Viktor kezdeményezésére jött létre a lengyel miniszterelnök, Morawiecki és Salvini, az olaszországi Liga vezetője között. Mint elmondta, ezen a megbeszélésen is az egyik legfontosabb téma a koronavírus-járvány elleni védekezés volt, hiszen most kormányzati felelősséggel bíró emberek találkoztak egymással. Mindhárman azt szeretnék, amit ki is emeltek, hogy az Európai Unió valahogy gyorsítsa fel a nyugati vakcinák szállítását.

Hozzátette azt is, most van remény erre, mert a korábbi időszakban az történt,ami sajnálatos volt, hogy az Astra Zeneca gyakorlatilag átverte az EU-t, így ez a cég jóval kevesebb vakcinát szállított az ígértnél. Szerencsére most úgy tűnik, ebben változások lesznek, azaz az elkövetkezendő időszakban jóval több nyugati vakcina érkezik, bár az is fontos, hogy Magyarországra keletről is nagy mennyiségű oltóanyag érkezett és érkezik még. Mindezeknek köszönhetően – emelte ki Hollik István, a következő 2-3 hétben itthon jelentős változásoknak lehetnek szemtanúi, azaz most már az oly sokszor emlegetett fényt az alagút végén egyre többen láthatják majd.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.