Látványos videó, így oltotta hetvenegy tűzoltó a kigyulladt áruházat Szentendrén

tűz Spar Szentendre
Vágólapra másolva!
71 tűzoltó vonult ki szerda este Szentendrére, ahol hatalmas lángokkal égett egy Spár áruház. Az üzlet közelében van benzinkút, HÉV megálló és buszpályaudvar is, ezért fontos volt, hogy mielőbb körülhatárolják a lángokat. A Spar szerint jelentős anyagi kár keletkezett, de szerencsére a tűz nem követelt emberéletet.
Vágólapra másolva!

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók szerda este Szentendrére, ahol kigyulladt egy Spar áruház. Az oltásában huszonnégy egység hetvenegy tűzoltója vett részt, végül sikerült megfékezni a lángokat.

Az esetről egy videót is megosztott a közösségi-oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A bejegyzésben azt írták, hogy

az épület körülbelül kétezer négyzetméteren égett, a belső része és a tetőszerkezete egyaránt.

Az üzlet közelében benzinkút, HÉV megálló, buszpályaudvar, illetve kisebb boltok is találhatóak, így rendkívül fontos volt a tűz átterjedésének megakadályozása.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, korábban a tűzről a Szentendre TV közölt egy felvételt a Facebook-oldalán.

Jelentős az anyagi kár

Korábban azt is írták, hogy a lángok a kétezer négyzetméteres épület áruátvételi raktárában csaptak fel. Az áruházat 17 ember hagyta el a tűz miatt. Szentendre hivatalos oldala szerint

az üzlet két munkatársát füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak, de komolyabb bajuk nem esett.

A leégett épület közvetlen környékét lezárták, így a gyalogosforgalmat elterelik, de a parkolókat továbbra is lehet majd használni.

Darázs Ágnes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője később azt MTI-nek azt mondta, hogy az oltási munkálatok után a kutatómentők kutyás egysége átvizsgálta az épületet, és nem talált sérültet az üzlet maradványai között

Csütörtök délelőtt a Spar Magyarország is közzétett egy bejegyzést a tűzzel kapcsoltban, mint írják, a kár jelentős, de szerencsére a tűz emberéletet nem követelt.

A tűz keletkezésének okát és a körülményeit a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja, a szóvivóhelyettes szerint ez még napokig is eltarthat.