71 tűzoltó vonult ki szerda este Szentendrére, ahol hatalmas lángokkal égett egy Spár áruház. Az üzlet közelében van benzinkút, HÉV megálló és buszpályaudvar is, ezért fontos volt, hogy mielőbb körülhatárolják a lángokat. A Spar szerint jelentős anyagi kár keletkezett, de szerencsére a tűz nem követelt emberéletet.

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók szerda este Szentendrére, ahol kigyulladt egy Spar áruház. Az oltásában huszonnégy egység hetvenegy tűzoltója vett részt, végül sikerült megfékezni a lángokat.

Az esetről egy videót is megosztott a közösségi-oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

A bejegyzésben azt írták, hogy az épület körülbelül kétezer négyzetméteren égett, a belső része és a tetőszerkezete egyaránt. Az üzlet közelében benzinkút, HÉV megálló, buszpályaudvar, illetve kisebb boltok is találhatóak, így rendkívül fontos volt a tűz átterjedésének megakadályozása.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, korábban a tűzről a Szentendre TV közölt egy felvételt a Facebook-oldalán.

Jelentős az anyagi kár

Korábban azt is írták, hogy a lángok a kétezer négyzetméteres épület áruátvételi raktárában csaptak fel. Az áruházat 17 ember hagyta el a tűz miatt. Szentendre hivatalos oldala szerint az üzlet két munkatársát füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak, de komolyabb bajuk nem esett. A leégett épület közvetlen környékét lezárták, így a gyalogosforgalmat elterelik, de a parkolókat továbbra is lehet majd használni.

Darázs Ágnes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője később azt MTI-nek azt mondta, hogy az oltási munkálatok után a kutatómentők kutyás egysége átvizsgálta az épületet, és nem talált sérültet az üzlet maradványai között

Csütörtök délelőtt a Spar Magyarország is közzétett egy bejegyzést a tűzzel kapcsoltban, mint írják, a kár jelentős, de szerencsére a tűz emberéletet nem követelt.

A tűz keletkezésének okát és a körülményeit a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja, a szóvivóhelyettes szerint ez még napokig is eltarthat.