Spanyolországba menekült a rendőrök elől egy bűnügyi őrizetben lévő férfi

Vágólapra másolva!
Az ügyészség fogolyszökés miatt vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki 2019 februárjában egy Kiskőrös melletti községben bűnügyi felügyelet alatt állt kábítószer birtoklása miatt, de leszedte magáról a nyomkövetőt, és Spanyolországba szökött.
Vágólapra másolva!

A többszörös visszaesőnek minősülő, büntetett előéletű férfi kábítószer birtoklása miatt volt letartóztatásban. Az ügyészség 2018 áprilisában emelt vádat vele szemben, majd a Budaörsi Járásbíróság 2018 szeptemberében megszüntette a letartóztatását és bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A bíró előírta a férfinak, hogy Bács-Kiskun megye területét engedély nélkül nem hagyhatja el és minden kedden és csütörtökön reggel személyesen jelentkezzen a Kiskőrösi Rendőrkapitányságon.

A bíróság azt is elrendelte, hogy a rendőrök nyomkövető eszközzel ellenőrizzék a férfit.

A bíróság a kábítószeres ügyben 2019. február 19-én tárgyalásra idézte a férfit, aki azonban nem jelent meg, ehelyett

leszedte magáról a nyomkövetőt és Spanyolországba szökött. Ezért 2019 májusában európai elfogatóparancsot adtak ki vele szemben, ami alapján augusztus 7-én Spanyolországban elfogták.

A nemzetközi együttműködésnek köszönhetően október 1-én Budapestre szállították, ahol a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átvették a magyar rendőrök.

A férfi jelenleg a kábítószeres ügy miatt kiszabott fegyházbüntetését tölti, most pedig fogolyszökés miatt is vádat emeltek ellene.

Az ügyész végrehajtandó börtön kiszabást javasolta vele szemben, bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság dönt.