Elfogatóparancs alapján fogták el azt a nőt, aki betört a testvére házába, ahonnan több százezer forint értékben lopott el tárgyakat és saját kislányával kutatta át egy összejövetelen a magára hagyott táskákat. A nő kiskorú veszélyeztetése, magánlaksértés és lopás miatt felelhet a bíróságon.

A gyanú szerint tavaly nyáron egy 32 éves nő a kislányával együtt elment egy szécsényi vendéglőben tartott összejövetelre. Hajnalban elkezdték átkutatni az őrizetlenül hagyott táskákat, amelyekből mobiltelefonokat, pénztárcát, fülbevalót és egyéb tárgyakat, iratokat vettek el. Egy szatyorban egy slusszkulcsot is találtak, amivel

megpróbálták kinyitni az étterem közelében parkoló autót, de a vendéglő tulajdonosa észrevette őket és rájuk szólt,

mire a nő és a lánya a lopott szatyrot, a benne lévő pár irattal és telefontöltővel együtt hátrahagyta és elmenekült. Az ellopott telefonokat eladták.

testvére házába tört be egy nő és a társa.Forrás: police.hu

Idén februárban

a 32 éves nő 21 éves társával együtt betört a saját testvére házába is.

A két nő megitta a hűtőben talált söröket, majd a házban töltötték az éjszakát. Másnap reggel testvére értékei után kutatott a tolvaj.Mobiltelefonokat, műszaki cikkeket, cipőket és parfümöket lopott el, összesen 330 ezer forint értékben.

A betörés után elmenekült áprilisban elfogatóparancs alapján kapták el kapták el a rendőrök.

a betörők megitták a hűtőben talált söröket.Forrás: police.hu

A nő most kiskorú veszélyeztetése, magánlaksértés és lopás miatt felelhet a bíróságon. Kiderült, hogy a büntetett előéletű nővel szemben más eljárás is folyamatban van. Nincs jövedeleme, megélhetését bűncselekményekből biztosítja. Mivel tartani lehet attól, hogy a nő megszökik, vagy újabb bűncselekményeket követne el, ezért

az ügyészség javaslatára, a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

A végzést az ügyész tudomásul vette. A nő és védője viszont fellebbezett ellene, így a döntés nem végleges.