Gyerekei anyját prostitúcióra kényszerítette, akik Németországból utalták a pénzt az 52 éves férfinak - videó

Vágólapra másolva!
Egy 52 éves férfit emberkereskedelemmel és kényszermunkával gyanúsít a rendőrség, míg 32 éves élettársát pénzmosással.
Vágólapra másolva!

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szegedi Bűnüldözési Osztálya eljárást folytat egy Csongrád-Csanád megyei községben élő román férfivel és magyar élettársával szemben. Gyanú merült fel ugyanis arra, hogy a férfi három nőt Németországban prostituáltként dolgoztat, és az általuk megkeresett összeg nagy részét elveszi tőlük. A nőket sokszor veréssel és megöléssel is megfenyegette.

Távolról is beszedte a pénzt

Németországi tartózkodásuk alatt a férfi élettársa vigyázott otthonukban a kizsákmányolt asszonyok férfinek szült 16 és 2 év közötti tucatnyi gyerekére, akiknek az apa többször azt is megtiltotta, hogy anyjukkal beszéljenek. Az 52 éves L. Ienő különböző fenyegetésekkel érte el, hogy a külföldön illegálisan megszerzett összegeket a nők átutalják neki, illetve élettársának. A prostituáltként kinn dolgozó nőknek sok esetben annyi pénze sem maradt, hogy abból ki tudják fizetni szállásukat, vagy fedezni tudják belőle napi étkezéseiket.

A férfi 32 éves élettársa, P.Erika – annak ellenére, hogy tudott arról, hogy a számára utalt összegek mögött milyen kizsákmányolás zajlik – 4000 euróval gazdagodott.

Lefoglalások

A KR NNI nyomozói és közterületi állománya, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság MEKTA csapata 2021. április 19-én ütött rajta a pároson. A nyomozók Csongrád-Csanád megyében összesen öt házban tartottak kutatást. Vagyonvisszaszerzés keretében három ingatlant zár alá vettek, ezen kívül lefoglaltak két gépkocsit, egy páncélszekrényt és több mobiltelefont - összesen több mint 30 millió forint értékben.

Középkori körülmények között

A rendőri akció során derült ki, hogy a településen a férfi másik ingatlanában középkori körülmények között, három kiszolgáltatott állapotban lévő férfi él. A tulajdonos folyamatosan dolgoztatta őket: a tanyán lévő valamennyi állat etetése, itatása, gondozása volt a feladatuk. Fizetést azonban nem kaptak, csak alvóhelyet, némi ételt és cigarettát.

A rendőrök az 52 éves L. Ienőt emberkereskedelem és kényszermunka bűntett, míg a 32 éves P. Erikát pénzmosás bűntett elkövetésével gyanúsították meg. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, míg a nő szabadlábon védekezik.