A rendőrség napján támadta a rendőröket és a katonákat Hadházy Ákos

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a páholyban az Országgyűlés, parlament 
 HADHÁZY Ákos Közéleti személyiség foglalkozása páholy plenáris ülés politikus SZEMÉLY
Budapest, 2019. november 20. Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a páholyban az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Hadházy Ákos országgyűlési képviselő közösségi oldalán közzétett bejegyzéséből ízelítőt kaphatunk arról, hogy mire számíthatnak a magyar katonák és rendőrök, ha a baloldal hatalomra kerülne. A radikális baloldali politikus úgy készült a magyar rendőrség napjára – amely nem mellékesen Sárkányölő Szent György nemzetközi emléknapja is –, hogy álhírekkel teletűzdelt posztban uszított a járványügyi védekezést aktívan segítő rendvédelmi szervek munkatársai ellen.
Vágólapra másolva!

Magyarországon a rendőrség napja április 24-re esik, amely Sárkányölő Szent György ókori római katona és keresztény vértanú nemzetközi emléknapja is egyúttal. Magyar szempontból ennek azért van különös jelentősége, mert a világ leghíresebb Szent György-szobrát egy kolozsvári testvérpár készítette el, még 1373-ban. Az eredetileg Nagyváradon felállított szobor jelenleg Prágában található.

A rendőrség napja alkalmából a Kossuth Rádiónak adott pénteki interjújában Orbán Viktor miniszterelnök külön méltatta a rendvédelmi szervek munkatársait, hangsúlyozva:

Az erről készült felvétel szombat reggel kikerült Orbán Viktor közösségi oldalára.

Természetesen készült a rendőrség napjára a radikális baloldal is, külön kiemelve az újabban a Momentum színeiben politizáló Hadházy Ákos országgyűlési képviselőt.

A radikális baloldali politikus péntek délután egy uszító bejegyzést tett közzé a magyar rendőrökről és katonákról.

Hadházy Ákos bejegyzéséből arra lehet következtetni, hogy a baloldal szerint semmi szükség sincs sem katonákra, sem rendőrökre.

A valóság ezzel szemben az, hogy

a katonák vigyáznak mindannyiunk biztonságára; hóban, fagyban, esőben, plusz 40 fokos hőségben.

Hadházynak azt is tudni kellene, hogy a katonák felesküdtek rá: ha kell, akkor az életüket adják a hazájukért. Ennek a jelentőségét egy radikális baloldali politikus persze nehezen értheti meg.

A katonák egy világjárvány idején, ahogy más országokban, úgy Magyarországon is kiegészítik és aktívan segítik a rendőrség munkáját a járőrszolgálat biztosításával, ott vannak a kórházakban, az iskolák fertőtlenítésénél, és természetesen védik a határainkat.

Magától értetődően a katonák nem lépnek fel, nem intézkednek a magyar állampolgárok ellen (Hadházynak minden erre utaló sejtetése közönséges hazugság, ő is pontosan tudja, hogy a jogszabályok ezt nem teszik lehetővé), viszont

segítik az oltási folyamat rendben történő lezajlását, ennek eredményeképpen rengeteg pozitív visszajelzés van a munkájukról.

A szolgálati szabályzat és a Honvédelmi Minisztérium utasítása szerint természetesen a járőröző katonák alapfelszerelésének a része az egyéni fegyverzet – akárcsak a szolgálatban lévő rendőrnek, de ez nem magyar specifikum, hanem a világon mindenütt így van.

Hadházy szerint a katonák „hesszelnek" az utcán. A valóságban figyelnek és vigyáznak az emberek biztonságára.