2584 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak

Szolnok, 2021. április 27. Majnár Ildikó körzeti ápolónő beolt egy férfit a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina első adagjával Demeter Erzsébet szolnoki háziorvos rendelőjében 2021. április 27-én. MTI/Mészáros János
Vágólapra másolva!
2584 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 776 983 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató oldal.
Vágólapra másolva!

Meghalt 186 többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 27 358 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 503 697 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 245 928 főre csökkent. 5554 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 662-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány harmadik hulláma tetőzött, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos. Az online időpontfoglaló továbbra is nyitva van, így a regisztráltak az interneten is foglalhatnak időpontot a kórházi oltópontokra.

A magyar lakosság 39%-a már megkapta az oltást szemben az uniós 22%-os átlaggal.

Ma újabb vakcinaszállítmány várható. A kormány szerdai ülésének döntéseiről a mai Kormányinfón adnak tájékoztatást.

Mostantól már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására. Az online időpontfoglalóban jelenleg Sinopharm- és AstraZeneca-vakcinákra lehet időpontot foglalni.

Majnár Ildikó körzeti ápolónő beolt egy férfit a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina első adagjával Demeter Erzsébet szolnoki háziorvos rendelőjében 2021. április 27-én Forrás: MTI/Mészáros János

Kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat.

Közeledünk a 4 millió beoltotthoz, amely után életbe lép az újraindítás újabb fokozata: megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 870 222 fő, közülük 1 822 655 fő már a második oltását is megkapta.