3 913 550 fő a beoltottak száma Magyarországon

Szekszárd, 2021. április 22. Schranz Róbert háziorvos beolt egy nőt a Moderna koronavírus elleni vakcina első adagjával a Babits Mihály Kulturális Központban kialakított oltóponton, Szekszárdon 2021. április 22-én. MTI/Kiss Dániel
Vágólapra másolva!
Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 913 550 fő, közülük 1 880 897 fő már a második oltását is megkapta - közölte a kormányzati tájékoztató oldal.
Vágólapra másolva!

Ma újabb AstraZeneca-szállítmány várható, amelyre már szintén lehet a jövő hétre interneten időpontot foglalni.

Az Országos Oltási Munkacsoport döntése alapján rendkívüli oltási akciót tartanak a mai napon. A regisztráltak számára péntek reggel 8 órakor a Pfizer-vakcinára is megnyílt az online időpontfoglaló a honlapon. Az oltásra - kórháztól függően – ma délelőtt 10 óra és este 9 óra között kerülhet sor.

A mai napi foglalásokhoz összesen 100 ezer adag Pfizer-vakcina oltását ajánlják fel.

Illusztráció Forrás: MTI/Kiss Dániel

Az online időpontfoglaló emellett továbbra is nyitva van Sinopharm-oltásokra és a már jövő heti AstraZeneca-oltásra is. Időpontfoglaló elérhetősége itt.

Az időpontfoglaló honlap nagy terhelése miatt jelenleg karbantartás zajlik.

Kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat.

Már a 16 és 18 év közötti fiatalokat is lehet regisztrálni az oltásra a honlapon. A 16-18 évesek oltása május 10. után kezdődik majd Pfizer-vakcinával - közölte péntek reggel a Kormányzati Tájékoztatási Központ.