Folytatódik a baloldali színjáték: Gyurcsányné bejelentette, hogy ő lesz a Gyurcsány-párt miniszterelnök-jelöltje

Vágólapra másolva!
Vágó István és Kálmán Olga Rákosi-korszakot idéző kérlelése után – aki nem tudná: a két bukott tévés az ötvenes évek stílusában kérte fel főnökük, Gyurcsány Ferenc feleségét, hogy legyen a Gyurcsány-párt jelöltje a baloldali előválasztási komédián – meglepőnek kevéssé nevezhető, hogy valóban Gyurcsány Ferencné lett a DK jelöltje. Mint ismert: a baloldal végső jelöltje Karácsony Gergely lesz, az előválasztási produkcióra azért van szükség, hogy az erőtlen Karácsony Gergelyről majd elmondhassák: túl van egy „győztes" előválasztáson. Gyurcsány túlságosan átlátszónak tartotta, hogy a végső jelölt majd saját felesége legyen, ezért hűséges famulusát, egykori tanácsadóját és kormányzása alatti támogatottját akarja megtenni a baloldal miniszterelnök-jelöltjének. Gyurcsányné pedig ehhez asszisztál.
Vágólapra másolva!

A Gyurcsány-párt online miniszterelnökjelölt-bemutatóján a konferáló több alkalommal is elmondta, hogy „a DK miniszterelnök-jelöltje megtett 4320 kilométert, és 39 települést látogatott meg".

Arról persze egyszer sem beszélt, hogy erre a felelőtlen turnéra a koronavírus-járvány harmadik hullámában került sor. Az sem került szóba, hogy Gyurcsányné számos alkalommal nem viselt maszkot a látogatásai során.

Gyurcsány Ferenc feleségének a bevonulása elég sajátosra sikerült, olyan volt, mintha egy hatvanas évekbeli B kategóriás amerikai filmből kölcsönözte volna. A bevonulása után mondott néhány baloldali közhelyet, majd bejelentette, hogy

ő lesz a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje.

Gyurcsányné Forrás: facebook.com/dk

Ezt követően újabb közhelyek hangzottak el Gyurcsányné szájából, elsősorban az „európaiságról", bármit is jelentsen ez.

Majd a „baloldali szakértelemről" beszélt a kilencvenes évek stílusában.

Karácsony úgy akar erőt mutatni, hogy egy álelőválasztáson „legyőzi" Gyurcsánynét

Az őszre beharangozott baloldali, úgymond, „előválasztás" nem több mint egy színjáték, amit Gyurcsányné mai bejelentése is alátámaszt, hiszen szükségük van egy relatív értelemben vett erős jelöltre a bukott miniszterelnök felesége személyében, akit majd „legyőz" Gyurcsány bábja, Karácsony Gergely. A görög dráma világát idéző színjátékhoz tehát adott a protagonista (Karácsony) és az antagonista (Gyurcsányné) is.

Később beszélt az ellenzéki álelőválasztásról, de ismét csak közhelyeket puffogtatott. Elmondta, hogy az „előválasztáson" győztes jelölt mögé végül beáll mindenki, ez utóbbi, tehát a „mindenki" ugyan kizárt, de

Gyurcsányné ezen a ponton akarva-akaratlanul elárulta, hogy ő bizony be fog állni Karácsony mögé.

Az álelőválasztáson indul továbbá Jakab Péter, a baloldalivá vált Jobbik elnöke, Fekete-Győr András, a Momentum vezetője (legalábbis papíron), és persze Karácsony, aki még ugyan nem jelentette be, hogy megméretteti magát, de sajtóinformációk alapján erre legkésőbb júniusban sor fog kerülni.

A közösségi oldalán Karácsony mindenesetre már hónapok óta kampányol, a posztjai hozzávetőlegesen 70-80 százaléka nem Budapesthez és a fővárosi emberek problémáihoz, hanem az országos politikához kapcsolódik.