Vitray Tamás megúszta pénzbüntetéssel azt a balesetet, melyet ő okozott még februárban. A tévés autója totálkáros lett az eset következtében.

Vitrayt a vezetéstől is el akarták tiltani, ezért a tévés levelet írt annak érdekében, hogy ne vegyék el a jogosítványát, mert egyedül él, és szüksége van rá - írja a Blikk. A levél megírására azért volt szükség, mert a vírushelyzet a személyes meghallgatást nem tette lehetővé. 

Első körben a pénzbüntetés mellett negyedévre bevonták volna a jogosítványomat. Szerettem volna, ha ezt elengedik, mert nem vezetéstechnikai hiba történt, hanem figyelmetlenség. A vírusra való tekintettel azonban most nincsenek személyes meghallgatások, ezért egy kézzel írt indoklásban kellett megfogalmaznom, hogy kérem, a vezetéstől való eltiltástól tekintsenek el, mert egyedül élek, magamról gondoskodom, és a legfontosabb helyekre, ahová el kell jutnom, csak többszöri átszállással tudnék tömegközlekedni – mesélte a Blikknek Vitray, akinek az indokait elfogadták. 

Vitray TamásForrás: MTI/Czimbal Gyula

A pénzbüntetéssel kapcsolatban a tévés nem adott felvilágosítást, a lapnak azonban dr. Szilágyi Roland, az ügytől független ügyvéd elmondta, hogy akár hat számjegyű összeggel is számolhatott a tévés.

Ötvenkilenc éve vezetek, nem tudnék már újat tanulni, ráadásul pontosan tudom, hogy a baleset pusztán figyelmetlenség miatt történt

 - mondta a televíziós, aki korábban azt is kifejtette, hogy ha úgy érzi, romlanak a vezetési képességei a kora miatt, akkor többet nem ül volán mögé, hiszen sem saját, sem más testi épségét nem veszélyeztetné.

Vitray hálás, amiért kérelme nyitott fülekre talált, és nem tiltották el a vezetéstől. Autója totálkáros lett, és mivel biztosítója a károsult fél kárát fizeti, jelenleg kölcsönkocsival jár, de azon van, hogy ismét legyen saját autója - írja a lap.