A hajdú-bihari rendőrök szexuális erőszak kísérlete miatt nyomoztak egy 62 éves, hajdúhadházi férfival szemben, aki egy vasútállomás mellett támadt egy fiatal lányra, és megpróbálta berángatni egy mosdóba. A hajdú-bihari rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Február 3-án délután 1 óra körül tett bejelentést egy általános iskola igazgatója arról, hogy egyik tanulójukat megtámadták Debrecenben, a csapókerti vasútállomáson. 

A 14 éves lány elmondta, hogy egy idősebb férfi megragadta a karját a peronon, és be akarta rángatni őt egy mosdóba, miközben trágár, szexuális jellegű dolgokat mondott neki. A fiatal lány ekkor megharapta támadója kezét, így kiszabadult a szorításából, majd elmenekült. 

Az iskolába visszaérve azonnal elmesélte a történteket a tanárainak. A lány az elkövetőről részletes és pontos személyleírást adott a rendőröknek, akik így hamar megtudták, hogy a férfi egy Hajdúhadház felé közlekedő vonatra szállt fel.

Forrás: Police.hu

A debreceni rendőrök azonnal értesítették hajdúhadházi kollégáikat, akik így a férfit már az állomáson várták, ahol elfogták és kihallgatták. 

A férfit bűnügyi őrizetbe vették, majd javasolták a letartóztatását, melyet a bíróság február 5-én elrendelt.

A rendőrök befejezték a nyomozást, és az iratokat átadták az ügyészségnek - írja a Police.hu.