Koncerttel búcsúztak a katonák a kórházi dolgozóktól a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetben

Heim Pál katona zenekar rendőrzenekar koncert búcsú
Vágólapra másolva!
Egy koncerttel köszöntek el az egyenruhások a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet munkatársaitól és betegeitől vasárnap. A rendőrök és a katonák november vége óta teljesítettek szolgálatot a kórházakban, a járvány harmadik hulláma után most véget ért ez a megbízatásuk.
Vágólapra másolva!

– Mindannyiunk nevében köszönünk mindent, köszönjük a sok szeretetet és törődést. A jövőben nagyon sok örömet és szakmai sikereket kívánunk, és ahogy az általam nagyra becsült főigazgató asszony szokta mondani a referáló végén: gyógyítsatok meg ma is sok gyereket – idézi a Metropol Hajba Zsolt rendőr alezredes búcsúszavait.

A cikkben felidézik, hogy a járvány miatt tavaly novemberben egyenruhásokat rendeltek ki a kórházakhoz. Ennek értelmében

a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézethez 2 rendőr és több hullámban 27 katona érkezett.

Most, hogy a harmadik hullám véget ért, ez a szolgálat számukra is befejeződött.

– Kitaláltuk, mi lenne, ha a Magyar Honvédség Központi Zenekara, valamint a Készenléti Rendőrség Zenekara történelmet írna és egy közös koncerttel lepné meg a gyerekeket és fejezné ki háláját az intézetnek, az itt dolgozóknak, és rajtuk keresztül valamennyi egészségügyben dolgozónak azt az áldozatos munkát, amelyet a járvány idején erejükön felül teljesítettek – mondta az ötletről a Metropolnak Hajba Zsolt. Az elképzelést végül meg is valósították, így vasárnap, gyermeknap alkalmából egy búcsúkoncertet adtak a dolgozóknak és a gyerekeknek.

– Bár a zenés elköszönő idejére nem állhatott meg a munka a kórházban, jó volt látni, hogy ha csak pár percre is, de szinte minden ott dolgozó kijött az udvarra megnézni minket. Nagyon megható volt, amikor

– mondta a lapnak Ress Hajnalka, énekesnő, aki a gyerekek nagy örömére több ismert mese főcímdalát is elénekelte.