Tüntetés Budapesten

LMBTQ

A pedofiltörvény módosításai miatt tüntettek a Parlament előtt
Vágólapra másolva!
Baloldali - döntő többségében Soros szponzorálta - szervezetek tüntetést szerveztek Budapesten, a Kossuth térre. A pedofilellenes törvény miatt tiltakoztak. 
Vágólapra másolva!

A törvényről holnap, kedden szavaz a parlament.

A javaslatot Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nyújtotta be, aki azt mondta, a gyermekek ellen irányuló szexuális jellegű bűncselekmények kapcsán "nincs bocsánat, nem lehet megértés". A törvényjavaslat ennek szellemében készült el: a Fidesz törvényjavaslata szerint a pedofil bűnözők nyilvántartására létrehoznának egy bárki számára elérhető adatbázist, és szigorítanák a Büntető Törvénykönyv vonatkozó részeit. A pedofilellenes törvényjavaslat egy, a gyermekek védelmét erősítő módosítással bővült. Az úgynevezett digitális világban a gyerekek egészséges lelki fejlődését a könnyen elérhető szexuális tartalmak veszélyeztetik leginkább a szakemberek szerint. A javaslat célja, hogy megtiltsa az ilyen tartalmak 18 év alattiakhoz való eljutását.

Bár a magyar társadalom egységesen felsorakozott a kabinet terve mögött, hiszen az ilyen típusú bűncselekmények beláthatatlan törést okozhatnak a gyermekek életében, a baloldal nem volt hajlandó erre, a propagandasajtójuk és a baloldali hátország védelmébe vette a pedofil bűnözőket. Ebbe a folyamatba illeszkedik a mostani tüntetés is.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A baloldali propaganda médiumok reggel óta reklámozták a tüntetést. Soros blogja, a 444 kedvcsináló "vezércikket" is közölt.

A tüntetést az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség, a Szivárványcsaládokért Alapítvány és a TASZ szervezte. „Propagandatörvény helyett elfogadást!" abszurd jelszóval tiltakoznak a pedofilellenes törvényjavaslat ellen.

Gyurcsány Ferenc - a képen DK-s aktivisták és politikusok között - nem is titkolta, hogy pártja a tüntetés aktív szervezője volt, a DK-sok pártzászlókkal vonultak fel a pedofilellenes törvény elleni demonstráción.

A tüntetés szervezői arra szólították fel a résztvevőket, hogy írjanak az országgyűlési képviselőknek: bojkottálják a szavazást, vagy nemmel szavazzanak a pedofilellenes törvényre.