Gázrobbantással akarta meggyilkolni feleségét egy magyar férfi

Vágólapra másolva!
A Fejér Megyei Főügyészség gyilkossági kísérlet, és közveszély okozása miatt emelt vádat azzal a férfivel szemben, aki a három évvel ezelőtti szilveszteren egy Fejér megyei településen megfúrta a gázcsövet, majd égő gyertyát rakott alá, amivel robbanást idézett elő. Azért tette, hogy megölje a feleségét.
Vágólapra másolva!

Miután a házaspár tagjai között megromlott a viszony, a nő elköltözött otthonról, amit a férje csak ideiglenesnek tekintett. Az asszony beadta a válókeresetet.

Hogy vele maradjon, a férfi elment ahhoz a házhoz, amibe a nő költözött, és megrongálta fürdőszobája víz- és gázcsövét fenyegetésképpen.

A nő érezte a gázszagot.

Forrás: Police.hu

Amikor a férfi szembesült azzal, hogy a nő nem hajlandó békülni és mindenképpen válni akar,

elhatározta, hogy felrobbantja a házát és végez a feleségével.

Amíg a nő a munkahelyén volt, egy másolt kulccsal bement az épületbe. Megkereste az átfolyós gázkészülék betápláló csövét és

átfúrta egy eszközzel, amit magával vitt, majd kinyitotta a gázcsapot.

Végül a készülék alá, a mosógép és a fal közé, egy égő gyertyát tett és elséltált.

A gáz azelőtt berobbant, hogy az asszony hazaért.

A fürdőszoba falai és a fürdőben lévő tárgyak megrongálódtak. A robbantással 88 ezer forintnyi kár keletkezett.

A lakótérbe szivárgó gáz miatt fennállt egy újabb robbanás veszélye. Ahogy a nő belépett a házba, érezte, hogy nagy a baj, mert gázszag volt. Kisétált az udvarra, és elzárta a gázcsapot. Az ügyészség fegyházbüntetés, illetve közügyektől eltiltás kiszabását javasolta a férfinak.