Ásóval rontott ismerőseire egy dühöngő férfi Kiskunhalasnál

fejszés támadás
A 23 éves férfi egy ásót is az ismerősei után dobott.
Vágólapra másolva!
Kétrendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, valamint zaklatás vétségével vádolja a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azt a férfit, aki januárjában egy Kiskunhalas környéki községben ásóval támadta meg két ismerősét és az egyik szomszédját.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség közleménye szerint az alkoholfüggő vádlott január 25-én délután egy Kiskunhalas környéki községben ásóval a kezében megjelent egy ingatlannál, és minden előzmény megfenyegette az ingatlanon lévő állatokat gondozó ismerősét, közben az ásót többször felé lendítette.

Az ismerős férfi a vádlott támadásától tartva a négyéves gyermekével még azelőtt elmenekült, hogy a közelükbe ért volna. A vádlott azonban annyira indulatos volt, hogy

az autóval menekülő sértettet rövid ideig futva követte, majd az ásót utána dobta,

de nem találta el a járművet.

A férfi ezután a szomszédjához is elment és váratlanul, és szó nélkül megtámadta. Az ásóval többször feléje szúrt, ami a sértett testét nem érte el, majd az ásó lapjával megütötte, amitől a szomszéd a földre esett. Ezután a férfi újból meg akarta ütni a szomszédját az ásóval, de ez már nem sikerült neki, így inkább belerúgott a sértettbe, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bordája is eltörhetett volna.

Az ásót hátrahagyva menekült

Öt nappal később a férfi újra támadásba lendült és egy másik ismerősére is rárontott. Ekkor egy ásót és egy gumicsövet vitt magával és öléssel fenyegette az ismerőst, aki

védekezésül egy villát vett a kezébe és a vádlott elé állt.

A vádlott az ásóval kétszer ütött a sértett felé, de először a sértett ellépett, másodszor pedig a villával hárította az ütést. Ezuitán kicsavarta a vádlott kezéből az ásót és puszta kézzel dulakodtak. Mivel azonban a vádlott nem bírt az ismerősével, a szerszámokat hátrahagyva elszaladt. A sértett az első ütés miatt a jobb kezén nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de az ügyészség közleménye szerint nála is kialakulhatott volna súlyosabb sérülés.

– A letartóztatásban lévő vádlottat a járási ügyészség 2 rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, valamint zaklatás vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy az ásót és a gumicsövet is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni - zárul a közlemény.