Nyár közepétől megújul a Századvég

Vágólapra másolva!
Az aktuális feladatokhoz és kihívásokhoz igazodva alakul át a Századvég július elsejétől. A Századvég Csoport két alapítványa összeolvad, és Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány néven működik tovább.
Vágólapra másolva!

A Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány új kuratóriumi elnöke Fűrész Gábor, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. eddigi vezérigazgatója lesz, Barthel-Rúzsa Zsolt elnökhelyettesként folytatja tovább a munkát, a kuratórium tevékenységét Görgényi Tamás mellett Hidvégi Áron is erősíti. G. Fodor Gábor az új kuratórium főtanácsadójaként dolgozik tovább.

Ahogy az már a Századvég Alapítvány kuratóriumának működésében korábban is megszokott volt, a mindenkori kuratórium elnöke és tagjai feladat alapján kerülnek felkérésre, annak a végrehajtására vállalják el a munkát. A kormányzati tanácsadás és háttérmunka mellett az új kuratórium feladata, hogy a pandémia utáni új gazdasági és történelmi környezet kihívásainak megfelelően aktualizálja és megerősítse a Századvég gazdaságpolitikai, társadalomtudományos szakmai és elemzői tevékenységét.

Fűrész Gábor kinevezésével párhuzamosan távozik a Kód Piac-, Vélemény- és Médiakutató Intézet ügyvezetői és résztulajdonosi pozíciójából. A Századvég Csoport többi tagját érintő változásokról a későbbiekben ad tájékoztatást a csoport.