Gyurcsányné szerint Kecskemét női polgármestere férfi - videó

Niedermüller Péter; GYURCSÁNY Ferenc; Molnár Csaba; Dobrev Klára alelnök kampányrendezvény kampányzáró rendezvény Közéleti személyiség foglalkozása politikus politikus felesége politikus támogatók körében SZEMÉLY szimpatizáns támogató ügyvezető alelnök
Budapest, 2018. április 6. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és felesége, Dobrev Klára, valamint Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és Niedermüller Péter alelnök (b-j) a párt Gyere bátran, Magyarország! címmel tartott kampányrendezvényén a XIII. kerületi Szent István parkban 2018. április 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A Gyurcsány-show egyik miniszterelnök-jelöltje, a bukott kormányfő felesége nem tudta, hogy női polgármestere van Kecskemétnek. A nevetséges tévedésére az utcán megtartott fórum résztvevői figyelmeztették. Gyurcsányné egyik sajtósa később megpróbálta akadályozni az M1 stábját a munkája végzésében. Az esetről videofelvétel is készült.
Vágólapra másolva!

Gyurcsányné pénteken, a kampánykörútja kecskeméti állomásán felszólalva a „hírös" város vezetőjét, Szemereyné Pataki Klaudiát (Fidesz) „polgármester úrnak" nevezte.

Gyurcsányék 2018 tavaszán Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A DK-s miniszterelnök-jelölt közönsége azonnal reagált a kínos bakira, és kijavították Gyurcsány Ferenc feleségét. Felhívták rá a figyelmét, hogy

a városnak nem férfi, hanem női polgármestere van.

A kormánypárti politikus amúgy már 2014 óta vezeti Kecskemétet, Gyurcsánynénak tehát bőven lett volna ideje megtanulni, hogy ki ő.

Szemereyné Pataki Klaudia Fotó: Polyák Attila - Origo

A baloldali politikus egyébként fél óra késéssel érkezett meg a kecskemétiekhez. Beszéde így rövidebbre sikerült a tervezettnél. A Gyurcsány-show miniszterelnök-jelöltje a „hírös" városban elsősorban a médiaszabadság kérdését emelte ki, mint programja egyik legfontosabb elemét.

Dacára ennek, a beszéde után

Gyurcsányné egyik sajtósa megpróbálta akadályozni az M1 stábjának munkáját,

a munkatárs szerint ugyanis ekkor már magánbeszélgetések hangzottak el. Pedig a helyszín továbbra is az a közterület volt, ahol pár perccel korábban még az utcafórumot tartották – számolt be róla a Híradó tudósítója.