Mindkét vágányt le kell zárni Rákospalota-Újpest és Dunakeszi között a szobi vasútvonalon miután egy tehervonat egyik kocsija kisiklott és felborult. A keddi baleset miatt szerdán is korlátozásokra, késésekre kell készülni.

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese kedd este azt mondta, hogy a műszaki mentés és helyreállítás idejére az érintett szakaszon mindkét vágányt lezárják a vonatforgalom elől. Így a Budapest-Vác-Szob vonalon Rákospalota-Újpest és Dunakeszi között várhatóan 21.30 órától nem közlekedhetnek a vonatok.

A vagon az oldalára borult és szemeskukorica-szállítmánya kiömlöttForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A MÁV-Start szervezi a pótlóbuszokat, amelyek Rákosrendező és Fót, valamint Rákosrendező és Dunakeszi között közlekednek. A pótlóbuszok Alagimajor megállót nem érintik - tette hozzá a sajtóügyeletes.

Kavalecz Imre közlése szerint a váci és a veresegyházi vonalon szerdán is korlátozások és késések várhatók a vasúti közlekedésben.

A baleset miatt a váci és a veresegyházi vonalon szerdán is korlátozások és késések várhatók a vasúti közlekedésbenForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Kedden Rákospalota-Újpest állomáson egy tehervonat egy kocsija Dunakeszi felé kihaladás közben a váltókörzetben kisiklott és oldalára borult. A baleset miatt korábban Rákospalota-Újpest és Fót között nem közlekedhettek a vonatok, Rákospalota-Újpest és Dunakeszi között pedig egy vágányt zártak le.