Egy férfi rátámadt egy fiatal lányra és egy fiúra Budapesten, a XVII. kerületben, rájuk is lőtt a fegyverével. Egy szabadnapos rendőr meghallotta a lövést és a segítségükre sietett, majd elfogta a támadót.

A rendőr egy XVII. kerületi lakásban volt, amikor meghallotta, hogy elsütöttek egy fegyvert.

Meg tudom különböztetni egy lövés hangját bármilyen más zajtól. A nyitott ablakon keresztül hallottam a robajt, majd közvetlen utána kiabálásra lettem figyelmes – mondta Horváth András őrmester a rendőrség közösségi oldalán.

A rendőr azonnal lerohant a társasháznál lévő parkba, ahol egy fiatal lány és egy fiú futott felé. A rendőr szerint drámai volt látni a reakciójukat, mindketten sokkos állapotban voltak. Megállította őket majd azt kérte tőlük, hogy mondják el mi történt.

A 16 éves fiatalok zokogva számoltak be arról, hogy egy férfi minden előzmény nélkül megtámadta őket. A fiút megütötte, a lányt fojtogatni kezdte, majd elővett egy fegyvert, és miközben menekültek előle, rájuk lőtt– idézte fel a történteket az őrmester. A gyorsan elhadart történetet azzal fejezték be a gyerekek, hogy a támadó mindjárt utoléri őket. A rendőr erre maga mögé terelte őket, majd beküldte őket egy kuka mögé, hogy ott bújjanak el.

Ekkor az őrmestertől nagyjából 20 méterre megjelent a férfi. A rendőr elkezdett futni felé. Bevallása szerint zavarodott volt a tekintete, olyan volt, mintha áldozatokat keresne. A fején olyan fülvédő volt, amit lövészetkor szoktak használni. Néhány másodperc alatt felmérte, hogy nincs a kezében a fegyver, ezért azt kezdte el keresni.

"Láttam, hogy az övénél, a pólója takarásában dudorodik valamilyen tárgy. Rákiabáltam, hogy álljon meg, majd a reagálására nem hagyva időt, rögtön a felsője felé nyúltam. Ráfogtam a fegyverre, kirántottam a nadrágkorcból, és a saját pisztolyát fogtam rá, úgy kényszerítettem a földre." – mondta a rendőr. Az utasításaival folyamatosan kontroll alatt tartotta a támadót, hogy ne tegyen hirtelen mozdulatokat. Kipakolta a zsebeit, ahonnan egy 9 centis kés is előkerült. Ezek után a telefonon kért segítséget a rendőrségtől. 

A fegyver csőre volt töltve, ezért kiürítette a tárat. Ekkor derült ki, hogy valójában egy gázfegyver.  

Amikor a támadó teljes ruházatát átvizsgálták, amfetaminszármazékot találtak nála, amiből fogyaszthatott is.

Az őrmester a helytállásáért jutalmat kapott.