Apáti Bence: Vágó István most éppen akasztásról ábrándozik

Gyurcsány Ferenc; Vágó István demonstráció Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS KAPCSOLATOKHOZ  KÖTŐDŐ kézfogás Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY SZIMBÓLUM újságíró zászló Budapest, 2011. április 16.
Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnö
Budapest, 2011. április 16. Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök, a Magyar Demokratikus Charta megalakulásának kezdeményezője, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának elnöke és Vágó István televíziós műsorvezető, a Magyar Demokratikus Charta egyik szóvivője (j) kezet fog a Magyar Demokratikus Charta Összefogás a köztársaságért - utasítsuk el az Orbán-alkotmányt elnevezésű tüntetésén a Batthyány-örökmécsesnél. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A bukott tévés elfelejtette főnöke, Gyurcsány Ferenc szeretetről és a megbocsátásról szóló intelmeit.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc 2020. december 16-án egyszer csak felállt a parlamentben, jelentőségteljesen körbenézett, vett egy magához képest is mély levegőt, majd elkezdett beszélni. Kezeit tördelve, forgolódva, hangosan szuszogva egy igencsak zavarba ejtő felszólalással lepte meg a hallgatóságát. A kormány politikusai pedig döbbenten figyelték az előadást.

Gyurcsány ugyanis a közelgő karácsony apropóján a szeretet fontosságáról tartott egy drámai hangú, meghatónak szánt beszédet. Az ő esetében ez azért számít igazán unikálisnak, mert Ferenc egyik személyisége, akivel az esetek többségében találkozhatunk, igen gyorsan képes indulatba jönni, és olyankor a volt miniszterelnök hajlamos olyanokat posztolni - jellemzően 17 óra után -, hogy nem lesz bocsánat, ellenben vagyonelkobzás, meg földönfutóvá-tétel nagyon is.

De ekkor mindenki legnagyobb megdöbbenésére a szeretetről és megbocsátásról adott elő egy bántóan hosszú monológot.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, Ferenc ritkán látott, megbocsátó személyiségét is elsodorta, annyira messzire vitte kedves Ferit, hogy azóta sem került elő.

Majd talán december körül újra felbukkan a kenetteljes, jó lelkű, és igaz keresztény, kétszer bérmálkozott Gyurcsány.

A felszólalása pedig annyira a múlt ködébe veszett, hogy leghűségesebb követője és rajongója, Vágó István is elfelejtette a szeretetről és a megbocsátásról szóló intelmeit.

Legalábbis erről tanúskodik Facebookos aktivitása.

A televízióból megismert kedves és időnként kimondottan segítőkésznek tűnő kvízprofesszor hivatalos oldala a legdurvább internetes trollok ritkán takarított vécéjénél is mocskosabb és büdösebb. Tényleg csak az nézze meg, aki az átlagnál is erősebb gyomorral rendelkezik. Nála az az alap, hogy a fideszes politikusokat a legdurvább összeesküvés elméletekkel, meg hazugságokkal rágalmazza, olyanokkal, amelyek kizárólag a Homonnay nevű elmebeteg oldalán férnének csak el.

De Pista nem olyan finnyás, mint a többi politikus, vagy a Telex, hiszen ő amolyan igazi elsősoros DK-s harcos, aki magasról tesz a jó illemre, a sajtóetikára, meg az igazságra. A lényeg, hogy üssön. Hátulról, lesből, vagy plekniből.

Mindegy.

Legutóbb a már a baloldalon is rettentően kínosnak számító Bartus féle Amerikai Népszava egyik cikkét rángatta elő, ami a Mandiner néhány kommenetlőjéből vezette le, hogy az Orbán-kormány náci. Vagy valami ilyesmi.

Az már eleve teljesen abszurd, hogy miközben Gyurcsány egy zsidózó-cigányozó-bibsiző-jobbikossal pultozik, a DK pedig egy másik zsideszezőt támogat (Tóth és Füle urakról beszélünk), aközben Vágó néhány elmebeteg kommentelő(!) alapján a Fideszt nácizza.

Na de ami utána következett az tényleg mindennek a legalja volt.

Az egyik különösen zavart kommentelője ugyanis írta: (Aki nem tudná, Vágó posztjait nem lehet ám akárkinek kommentálnia, csak a gondosan kiválogatott fanatikus keménymag szólhat hozzá a bejegyzésekhez.)

"Üzenném a propagandista pajtásnak, hogy:

CsaXólok:

A nürnbergi perben számos, effektív bizonyítottan tömeggyilkos élve megúszta, addig Julius Streicher, a Der Stürmer (magyarul: Rohamozó) nemzetiszocialista hetilap alapítóját, "újságíróját", propagandistát a nürnbergi nemzetközi bíróság halálra ítéli.

A Wikipédia azt írja:

A halál oka: AKASZTÁS!!!"

Mire Vágó egy sokat sejtető "bizonnyal" tette viszonylag egyértelművé, hogy egyetért az analógiával, azaz azzal, hogy három kommentelő miatt fel kellene akasztani a Mandiner főszerkesztőjét(?), összes munkatársát(?) és a külsős szerzőit(?).

A szeretet nevében...

Szép volt István, de legalább megtudtuk mik a terveitek velünk.