Önmagát hibáztatja édesanyja haláláért a sofőr

Szabadbattyán, 2021. augusztus 15. Tűzoltó és rendőrök az árokból kiemelt, hajnalban balesetet szenvedett autóbusznál az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Önmagát hibáztatja édesanyja haláláért az M7-esen történt buszbaleset sofőrjének váltótársa - írja a Bors. A vasárnap hajnali balesetnek nyolc halálos áldozata volt, köztük a busz egyik sofőrje.
Vágólapra másolva!

A Borsnak sikerült az életben maradt, de megsérült sofőrrel néhány mondatot telefonon váltania. K. János azzal lepte meg édesanyját az asszony 70. születésnapja alkalmából, hogy magával vitte őt a horvátországi kiküldetésére. A balesetnek nyolc halálos áldozata volt, köztük az idős asszony is.

"Nagyon rossz lelkiállapotban vagyok. Képtelenség a történtekről bővebben beszélnem. Folyamatosan az édesanyám jár a fejemben – mondta K. János, aki még mindig a szüleivel lakott. A sofőr röviddel a baleset előtt adta át a volánt kollégájának. M. Lászlónak esélye sem volt a túlélésre, miután a jármű vélhetően defektet kapott, majd egy hídelemnek ütközött, végül egy árokban kötött ki. Jánosnak a balesetben a lába sérült, de még így is igyekezett az utasokat menteni.

K. János édesapja ezt mondta a lapnak a tragédiáról:

"Soha, egyetlen éjszakát sem töltöttem külön a feleségemtől, miután összeházasodtunk. Csak akkor, ha valamiért kórházba kellett mennünk" – mondta a gyászoló férj. – "Gizella egy igazi társ, és egy kiváló háziasszony volt... A fiammal most egymást támogatjuk a gyászban.

– mondta a férfi, aki korábban többször elkísérte fiát a külföldi útjaira.

"Most csak Gizellát tudta elhívni. Az út előtt kiderült, hogy mégis lett volna még egy hely, de inkább itthon maradtam. A feleségem nagyon várta az utat, és még azelőtt beszéltünk telefonon, hogy hazaindultak. Jól érezte magát."

Tűzoltók és rendőrök az árokból kiemelt, hajnalban balesetet szenvedett autóbusznál az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én Forrás: MTI/Vasvári Tamás

M. Lackó, a meghalt sofőr fia a Borsnak elmondta: a családja hálás a rendőröknek, a mentősöknek és a tűzoltóknak az áldozatos munkájukért.

– szögezte le a 26 éves férfi, és hozzátette: az édesapja mindenképpen szerette volna megérni, hogy unokái szülessenek. – "Boldog volt, és azt akarta, hogy bővüljön a család. Ezt már sajnos nem élheti meg. Jövőre lett volna 60 éves."